Caută
Close this search box.

Primirea lui Mihai Chirică în PNL provoacă nemulțumiri la Iași: O greşeală cât „o gaură neagră”

Primirea lui Mihai Chirică în PNL provoacă nemulțumiri la Iași.

Doctorul în științe politice Alexandru Muraru, prim-vicepreședinte PNL Iași, crede că „eventuala primire în PNL a primarului Chirica este o eroare politică majoră”.

„Nicio înțelegere politică și niciun sondaj nu mă vor putea convinge că actualul primar al Iașului este eficient. Lucrând de peste 15 ani în administrația orașului, ca director tehnic, viceprimar (PSD), și primar de 5 ani (inițial interimar și apoi ales PSD), Mihai Chirica a eșuat în a contribui cu adevărat la dezvoltarea orașului și la transformarea acestuia într-o metropolă europeană, comparabilă măcar cu cele din vestul țării”, a scris Muraru într-o postare pe Facebook.

Consilierul judeţean PNL Iaşi Vasile Cotiugă susţine că aducerea lui Mihai Chirica în partid este o greşeală cât „o gaură neagră” din partea PNL Iaşi.

„O greşeală cât o gaură neagră din partea PNL Iaşi! Este greu de crezut că unii liberali au crezut în sondajele care îl dau pe Chirica câştigător la Primăria Iaşi. Chirica are încă o încredere de 40 la sută doar din prisma calităţii lui de fost pesedist, căci sondajele respective au atins şi masivele grupuri de pesedişti din cartierele periferice ale Iaşiului. Dar, ca viitor candidat din partea PNL Iaşi va avea undeva sub 15 la sută. Va lua voturi doar de la cei care habar nu au de la ce partid va candida Chirica. Apoi, o altă greşeală a PNL Iaşi este că nu îşi dă seama că voturile pe persoana fizică Chirica nu se vor regăsi pe listele de la consiliul local sau consiliul judeţean ale PNL”, a scris Cotiugă într-un mesaj postat pe Facebook.

Anterior, și liderul organizației municipale a PNL Iași, deputatul Marius Bodea s-a arătat profund nemulțumit de primirea în partid a lui Mihai Chirica.

„Pot înţelege realitatea unor astfel de calcule pragmatice, pentru a obţine un scor politic pe termen scurt, dar, pe termen lung, este o decizie greşită. Din toată această poveste, au sigur de câştigat doi oameni. Pierd însă liberalii autentici şi mai ales ieşenii care cred într-o reformare a administraţiei publice locale. Un partid puternic, cum este astăzi PNL, cu toată determinarea sa, nu va putea schimba metehnele unui individ care a crescut în administraţie timp de 18 ani la pieptul PSD”, a comentat Bodea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri