Caută
Close this search box.

Procesul MeeToo. Harvey Weinstein REFUZĂ să depună mărturie. Este finalul depoziţiilor

Harvey Weinstein

Producătorul de filme Harvey Weinstein a confirmat că nu depune mărturie în procesul în care este judecat pentru agresiuni sexuale, punând astfel capăt depozițiilor și deschizând calea pentru pledoariile finale și deliberările juriului, care se anunță complicate.

Chiar dacă nimeni nu se aștepta ca producătorul să depună mărturie, avocații apărării au lăsat pentru scurt timp să planeze această posibilitate.

După ce s-au retras circa 15 minute cu clientul lor, unul dintre avocați, Damon Cheronis, a anunțat judecătorul că Weinstein nu va depune mărturie.

Dorește să „își spună istoria de mult timp”, dar acest proces „nu este forumul potrivit”, a afirmat purtătoarea sa de cuvânt Juda Engelmayer, citată de Daily News.

Acuzații nu sunt obligați să depună mărturie în procesele penale americane, în virtutea dreptului de a nu se auto-incrimina.

Șase femei au depus mărturie, din 22 ianuarie, în acest proces emblematic pentru mișcarea #MeToo, afirmând că magnatul de 67 de ani, devenit un paria în ochii opiniei publice, le-a agresat sexual.

Dacă Weinstein a fost acuzat de hărțuire sau agresiune sexuală de peste 80 de femei, el este judecat acum doar pentru două prezumtive agresiuni comise în New York: un viol a cărei victimă a fost Jessica Mann, în 2013, și un cunilingus forțat, a cărei victimă a fost o fostă asistentă de producție, Mimi Haleyi, în anul 2006.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri