Caută
Close this search box.

Procurorii DNA continuă să îl caute pe fostul șef de cabinet al lui Sorin Blejnar, dispărut fără urmă acum 8 ani

Procurorii DNA continuă să îl caute pe fostul șef de cabinet al lui Sorin Blejnar, dispărut fără urmă acum 8 ani. Codruț Marta, cercetat într-un dosar de evaziune fiscală e de negăsit din 2012, dar procurorii suspectează că rămășițele lui ar fi fost îngropate într-un cimitir din București. Așa că au început deshumarea.

Procurorii au indicii că rămășițele umane ale lui Codruț Marta ar fi îngropate la cimitirul din Pipera. Acesta a fost directorul de ccabinet al fostului șef al Fiscului, Sorin Blejnar. Codruț Marta este dat dispărut din mai 2012 în condiții suspecte. De atunci, procurorii încearcă să afle dacă mai este în viață sau a fost ucis și îngropat în acest cimitir.

Criminaliștii au dezgropat un mormânt și au luat rămășițele umane pentru a le analiza în laborator, pentru a vedea exact dacă îi aparțin lui Codruț Marta.

Potrivit unor surse judiciare, procurorii suspectează că omul de afaceri israelian Elan Schwartzenberg, fostul soț al Mihaelei Rădulescu, ar fi în spatele dispariției lui Codruț Marta. După dispariția lui Marta, Schwartzenberg a plecat în Israel și a fost dat apoi în urmărire internațională, însă în alt dosar. Procurorii spun că acesta ar fi protejat o rețea de evazioniști, din care făceau parte atât Sorin Blejnar cât și Codruț Marta.

Procurorii DNA suspectează că atât Codruț Marta cât și Blejnar au primit fiecare mită de 1,2 milioane de euro de la această grupare de evazioniști a lui Radu Nemeș. Acesta se află în închisoare, condamnat la șapte ani pentru evaziune fiscală de 57 de milioane de euro. Și Sorin Blejnar se află în detenție, condamnat la o pedeapsă de cinci ani, pentru o mită de 2,6 milioane de euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri