Caută
Close this search box.

Prognoza meteo pentru o lună. Vreme frumoasă de Mărțișor!

mărţişor

Administrația Națională de Meteorologie a comunicat prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni, iar veștile sunt cât se poate de bune. Vom avea parte de temperaturi mai ridicate față de cele specifice acestei perioade în cea mai mare parte a teritoriului, dar mai ales în regiunile sudice.

În următoarele patru săptămâni ne așteaptă vreme de iarnă. Nu vor lipsi ninsorile însemnate cantitativ
Potrivit specialiștilor, în intervalul 10 februarie – 9 martie, mercurul din termometre va indica valori ceva mai ridicate în comparație cu cele specifice perioadei în care ne aflăm, în special în extremitatea sudică a teritoriului. În ceea ce privește cantitățile de precipitații, acestea vor fi excedentare, cu precădere în centrul teritoriului, dar și în regiunile de deal și de munte.

Vremea se va menține în aceeași notă și pe 14 februarie, de Ziua Îndrăgostiților, așa că îți poți surprinde persoana iubită cu o plimbare prin parc sau orice alte activități în aer liber, pentru că razele soare vor avea grijă să transforme aceste clipe într-unele cu adevărat memorabile. Nici de Mărțișor nu vom avea parte de ninsori, deși în ultimii ani primăvara obișnuia să își facă simțită prezența mai târziu decât ar fi trebuit.

Săptămâna 10 – 17 februarie
Temperatura aerului va avea valori ce se vor situa peste limitele specifice perioadei, mai ales în regiunile nord-estice și în sud-vestul teritoriului. În ceea ce privește cantitățile de precipitații, acestea vor putea avea, în general, o tendință ușor excedentară în zonele intracarpatice și vor fi apropiate de normalul perioadei în restul teritoriului.

Săptămâna 17 – 24 februarie
Mediile valorilor termice se vor situa, în general, ușor peste limitele specifice perioadei, cu o abatere termică ușor mai pronunțată în nord-estul teritoriului. Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval vor fi deficitare în cea mai mare parte a teritoriului, dar mai ales în zonele vestice.

Citește pe același subiect:
ANM a emis o nouă informare meteo. România, lovită de un val de aer polar. Ger de crapă pietrele şi la Bucureşti
Prognoza meteo. Meteorologii anunţă cod portocaliu şi galben de viscol și ninsori în 14 județe
Avertismentul ANM pentru zilele următoare. Unde va lovi gerul
Starea drumurilor, 6 februarie. Ce drumuri sunt închise din cauza vremii și cum se circulă. Trafic oprit pe Autostrada Soarelui LIVE UPDATE
Săptămâna 24 februarie – 2 martie
Valorile termice vor fi, în medie, apropiate de normalul săptămânii, mai ales în zonele de munte și se vor situa ușor peste limitele specifice perioadei prognozate în restul teritoriului. În ceea ce privește cantitățile de precipitații, acestea vor fi deficitare în majoritatea regiunilor țării, dar cu precădere în extremitatea nordică.

Săptămâna 2 – 9 martie
Mercurul din termometre va indica, în medie, valori apropiate celor specifice perioadei prognozate, în cea mai mare parte a teritoriului. Nu vom avea parte de prea mulți stropi de ploaie, întrucât volumul pluviometric se anunță ușor deficitar, mai ales în regiunile sudice și intracarpatice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri