Caută
Close this search box.

Protest masiv la Universitatea din Iaşi pentru PLECAREA lui Tudorel Toader

tudorel toader

Un banner pe care au fost scrise aproape toate numele celor peste 1.000 de absolvenţi care au semnat o scrisoare prin care i se cere demisia lui Tudorel Toader a fost afişat în fata Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi.

De asemenea, la Registratură Universităţii au fost depuse şi peste 30.000 de semnături ale petiţiei prin care lui Tudorel Toader i se cere să nu mai candideze pentru un nou mandat de rector al instituţiei de învăţământ.

„Împreună suntem o voce: studenţi şi absolvenţi UAIC. Demisia, Toader!”, era scris pe un banner de mari dimensiuni afişat în fata Universităţii Alexandru Ioan Cuza din Iaşi, de către organizaţia civică Reset.

Pe afişul negru sunt trecute aproximativ toate numele absolvenţilor şi studenţilor care au semnat o scrisoare prin care se cere demisia rectorului Tudorel Toader.

Reprezentanţii organizaţiei Reset au depus la registratură Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” cele 1.300 de semnături ale absolvenţilor şi alte peste 30.000 de semnături ale petiţiei prin care „transmit rectorului aspirant la un nou mandat faptul că nu mai vor încă un mandat de rector pentru Tudorel Toader”.

„Absolvenţi de la Cuza au răspuns campaniei de strângere de semnături, luând atitudine în legătură cu „marile realizări” ale fostului ministru al justiţiei, care nu este cu nimic diferit de rectorul Toader. Activitatea sa cel puţin controversată din timpul mandatului de ministru al Justiţiei a adus grave prejudicii de imagine acestei prestigioase instituţii de învăţământ.

Cât timp va fi rector al acestei instituţii, numele Universităţii va fi asociat cu omul care a făcut jocurile unei coaliţii politice hotărâte să distrugă fundamentele justiţiei româneşti, care a demis în mod discreţionar şi abuziv şefii marilor Parchete, a creat o secţie specială menită să timoreze magistraţii şi, cel mai grav, a fost creatorul moral şi perfid al legii recursului compensatoriu.

Cum toate acestea nu erau de ajuns, acum candidează la poziţia de rector şi doreşte un al doilea mandat”, afirmă reprezentanţii Reset.

Daniela Mitrofan, reprezentant Reset, a declarat că, prin acest demers, vor să atragă atenţia şi profesorilor din Universitate mai ales că Tudorel Toader se pregăteşte să candideze pentru al doilea mandat de rector.

„Din punctul nostru de vedere este o ruşine şi ceea ce-i cerem prin cele două petiţii este să facă un act de demnitate şi de respect faţă de universitate şi să-şi prezinte demisia şi să renunţe la cel de-al doilea mandat”, a spus Daniela Mitrofan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri