Caută
Close this search box.

PSD îşi AMÂNĂ congresul de sâmbătă, din cauza coronavirusului

Ciolacu

PSD a anunţat joi seară că va fi amânat congresul ce urma să aibă loc sâmbătă, o parte însemnată a delegaţilor fiind implicaţi în gestionarea pe plan local a măsurilor ce se impun pentru prevenirea răspândirii coronavirusului.

În urmă cu trei zile, Marcel Ciolacu anunţase clar că, dacă între timp apare un caz confirmat de coronavirus în România, Congresul PSD va fi amânat, ca să nu-şi pună în pericol cei 1500 de delegaţi veniţi din toată ţara.

„Având în vedere confirmarea primului caz de infectare cu COVID-19 pe teritoriul României, precum şi faptul că o parte însemnată a delegaţilor la congresul PSD (preşedinţi de consilii judeţene, primari, consilieri locali şi judeţeni, precum şi alţi reprezentanţi ai autorităţilor locale) sunt implicaţi în gestionarea pe plan local a măsurilor ce se impun pentru prevenirea răspândirii infectării cu COVID-19, conducerea interimară a PSD a decis amânarea Congresului planificat pentru sâmbătă”, se precizează într-un comunicat al conducerii interimare a PSD, citat de Agerpres.

Social-democraţii consideră că toţi cei care sunt implicaţi pe plan local în gestionarea ameninţării cu care se confruntă România trebuie să se ocupe acum de siguranţa şi sănătatea oamenilor, orice alte activităţi nefiind o prioritate.

Totodată, spun aceştia, decizia de amânare a congresului a avut în vedere şi recomandările specialiştilor din domeniul medical, potrivit cărora adunările care implică un număr atât de mare de participanţi, din toate zonele ţării, nu sunt indicate în situaţia dată.

„Este un gest de responsabilitate care ne-am dori să fie preluat de întreaga clasă politică. Prioritari sunt oamenii, nu activităţile sau luptele politice”, subliniază sursa citată.

„Congresul se va ţine, în principiu, pe 29 februarie, în cazul în care în România nu apar cazuri confirmate cu coronavirus.

Este o decizie clară luată de către toţi colegii mei. În cazul în care nu există acest pericol, un congres înseamnă să adunăm peste 1.500 de oameni, dacă nu există acest pericol şi putem să nu punem în pericol membrii de partid sau primarii sau delegaţii la Congres, vom ţine Congresul”, anunţase acum trei zile Marcel Ciolacu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri