Caută
Close this search box.

Raed Arafat, ANUNÂUL SERII după primul caz de CORONAVIRUS din România!

raed arafat

Se confirmă primul caz de coronavirus din România. În urma analizelor mai multor probe, s-a confirmat virusul chinez la unul din pacienții verificați în ultimele ore în județul Gorj, acolo unde a fost italianul purtător de coronavirus.

UPDATE, 23:35 Declarații făcute de Raed Arafat și ministrul Costache:

„Avem primul caz confirmat cu COVID-19 pe teritoriul României. Imediat după ce va ajunge la București va intra pe schema de tratament. Starea bărbatului este bună. Nu manifestă simptome și nu trebuie să ne alarmăm. Mai avem în lucru 33 de teste din această zonă” – Costache;
„Nu prezintă febră, tuse, alte simptome. Faptul că este un test pozitiv înseamnă că va fi transportat la spital și internat. Un echipaj de la ISU Dolj, cu izoletă, s-au deplasat deja pentru preluarea persoanei respective de la domiciliu. Acesta va fi adus la Matei Balș” – Raed Arafat;
„Toate cele 7 persoane care fac parte din familia bărbatului nu au coronavirus, dar vor sta sub pază, în izolare, la domiciliu, cel puțin 14 zile de carantină. Dacă la unul din cei 7 apar simptome, atunci se va testa, iar dacă iese pozitiv va ajunge la spital”, a completat Arafat.
„Această persoană a fost pusă sub izolare la domiciliu, sub pază permanentă. Persoanele cu care românul a intrat în contact vor fi supuse analizelor”, a mai arătat Arafat.
UPDATE, 23:27 Conform surselor Antena 3, 8 din membrii familiei bărbatului se află deja în carantină.

Persoana care a fost diagnosticată pozitiv cu coronavirus a intrat în contact cu italianul Cesare, cel despre care se știe că a trecut prin țara noastră recent.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri