Miniștrii PNL au parte de audieri maraton, în timp ce miniștrii PSD au avut parte de fiecare dată de audieri formale, pe repede înainte, declară la RFI vicepremierul desemnat Raluca Turcan.

Turcan respinge acuzațiile USR potrivit cărora ar exista un blat între liberali și PSD: ”PNL își dorește alegeri anticipate. În rest, sunt chițăieli pe la ușă”.

Au fost audieri maraton, în timp ce de fiecare dată, la toate guvernele PSD, audierile în comisiile de specialitate erau pure formalități, pe repede înainte, unele dintre ele încheindu-se și în câteva minute (…). Eu ca vicepremier sunt foarte mulțumită de activitatea colegilor mei miniștri”, a declarat Turcan.

Pe de altă parte, vicepremierul le răspunde celor de la USR, care au acuzat PNL-ul de blat politic cu PSD:

Eu cred că fiecare doarme așa cum își pregătește. Așadar, nu comentez conduita politică a USR-ului (…). Cine folosește teoria blatului o face pentru că îi profită electoral și pentru că are alte lucruri de ascuns sau nu are despre ce vorbi. Cum ar fi posibil ca niște oameni, așa cum sunt eu, cum este premierul Ludovic Orban, cum sunt colegii mei din Guvern, cum sunt colegii mei din Parlament, care trei ani de zile s-au luptat cu PSD-ul, care și acum suportă mizeriile, poate e prea mult spus sau șicanele PSD-ului, să poată fi suspectați ca dându-și mâna cu PSD-ul?”.

Atenționată că PNL și-a dat mâna cu PSD în Consiliul General, unde doi consilieri liberali au votat bugetul propus de primarul Gabriela Firea, Raluca Turcan a replicat: ”Au fost dați afară, asta este cât se poate de limpede, nu mai există nici cea mai mică suspiciune că în conducerea PNL-ului s-ar tolera un asemenea comportament. Derapaje și oi negre există în toate partidele, dar important este să ai voința politică să acționezi și să tai răul de la rădăcină”.

Vicepremierul spune că ”PNL își dorește în momentul de față alegeri anticipate. În rest, sunt chițăieli pe la ușă”.

1 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

7 + 3 =