Caută
Close this search box.

Recomadări de ULTIMĂ ORĂ ale Guvernului privind coronavirusul

Guvernul Orban aduce informaţii şi face recomandări populaţiei privind noul coronavirus.

Spălatul des pe mâini, evitarea contactului cu oamenii care suferă de infecţii respiratorii acute, curăţarea suprafeţelor cu dezinfectanţi pe bază de clor sau alcool, folosirea măştilor de protecţie sunt câteva dintre măsurile recomandate în contextul noului tip de coronavirus.

„Înainte de a pune o mască, spălaţi-vă pe mâini cu săpun şi apă sau folosiţi gel antibacterian pe bază de alcool. Acoperiţi-vă gura şi nasul cu mască şi asiguraţi-vă că nu există decalaje între faţă şi mască. Evitaţi să atingeţi masca pe timpul folosirii. Dacă faceţi acest lucru, spălaţi-vă mâinile înainte cu apă şi săpun sau gel antibacterian pe bază de alcool. (…)

Spălaţi-vă des pe mâini, evitaţi contactul cu oamenii care suferă de infecţii respiratorii acute, nu vă atingeţi ochii, nasul, gura dacă nu aveţi mâinile igienizate, acoperiţi-vă nasul şi gura când strănutaţi sau tuşiţi, nu luaţi medicamente antivirale sau antibiotice fără prescripţia medicului, curăţaţi suprafeţele cu dezinfectanţi pe bază de clor sau alcool, folosiţi masca de protecţie numai dacă suspectaţi că sunteţi răcit sau sunteţi în apropierea oamenilor bolnavi, pachetele şi produsele fabricate/primite din China nu sunt periculoase, animalele de companie nu răspândesc acest nou tip de virus şi apelaţi 112 dacă aveţi febră sau tuse şi aţi călătorit în ţări cu cazuri confirmate de persoane infectate cu coronavirus. Specificaţi acest lucru dispecerului”, potrivit unei informări transmise de Guvern.

Coronavirusurile fac parte dintr-o familie numeroasă de virusuri găsite atât la animale, cât şi la oameni.

„Noul tip de coronavirus infectează omul, cauzând diverse boli, de la răceală comună la boli respiratorii severe, precum sindromul respirator din Orientul Mijlociu şi Sindromul Respirator Acut Sever.

Acest coronavirus este o nouă tulpină de coronavirus care nu a fost identificată anterior la om. Numit „2019-nCov”, nu a fost detectat înainte ca focarul să fie raportat în Wuhan, China, în decembrie 2019.

Totodată, „2019-nCov” provine din aceeaşi familie de virusuri ca SARS, dar nu este acelaşi virus.

Ca şi în cazul altor boli respiratorii, infecţia cu coronavirus poate provoca simptome uşoare, inclusiv scurgeri nazale, dureri în gât, tuse şi febră sau se poate manifesta mai sever şi poate duce la pneumonie sau dificultăţi de respiraţie.

Vârstnicii, cei cu afecţiuni medicale (diabet, inimă) sunt mai vulnerabili. Coronavirusul poate fi transmis de obicei după un contact „strâns” cu o persoană infectată.

„Persoanele care trăiesc sau călătoresc într-o zonă în care circulă acest virus pot prezenta risc de infecţie. Asistenţii medicali care îngrijesc persoanele bolnave prezintă un risc mai mare şi trebuie să se protejeze apelând la proceduri adecvate de prevenire şi control al infecţiilor.

Noul coronavirus este un virus respirator care se răspândeşte în primul rând prin contactul cu o persoană infectată, prin inhalarea unor particule provenite din tuse, strănut, picături de salivă şi secreţii nazale. (…)

Nu se ştie exact cât poate rezista virusul pe suprafeţele exterioare, deşi informaţiile preliminare sugerează că „2019-nCov” poate supravieţui câteva ore sau chiar mai mult”, mai arată sursa citată de Agerpres.

Conform raportărilor, este posibil ca o persoană să fie infecţioasă înainte de a prezenta simptome semnificative.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri