Caută
Close this search box.

Scandal la audieri. Ministrul Culturii: Chiar Maia Morgenstein (sic!) a recitat câteva poezii din volumul Irinei Rimes

ministrul culturii

Bogdan Gheorghiu, ministru interimar al Culturii, a fost audiat marți în comisiile parlamentare de specialitate, după ce a fost propus de premierul desemnat să ocupe același portofoliu în cabinetul Orban II.

Nu au lipsit întrebările în scandalul momentului – numirea Irinei Rimes ca Ambasador al Zilei Brâncuși. Gheorghiu a primit în cele din urmă aviz negativ.

„La începutul anului 2019, Irina Rimes a fost numită artistul anului în Republica Moldova (…) în cadrul evenimentului ‘Omul anului’, organizat la Chișinău. Asta în 2019.

Nu multă lume știe că Irina Rimes scrie poezii, iar albumul-carte ‘Cosmos’ a fost lansat în cadrul unui eveniment care a avut loc într-un spațiu cultural, respectiv la Teatrul de Operetă ‘Ion Dacian’ și chiar marea actriță Maia Morgenstein (sic!) a recitat câteva poezii din volumul Irinei Rimes”, a subliniat Bogdan Gheorghiu la audieri, parcurgând câteva notițe de pe o foaie, potrivit TVR.

„Irina Rimes este un artist extrem de popular atât în România, cât și în R. Moldova, ea adunând pe rețeaua YouTube peste 40 de milioane de vizualizări. În 2019, revista ‘Forbes’ a introdus-o în topul celor mai de succes tineri din generația sub 30 de ani.

Ca să ne înțelegem! Comparația cu alți artiști pe care îi ascultă colegii care îi nominalizează, eu nu-i cunosc, este mai mult decât nepotrivită, este complet deplasată”, a conchis ministrul interimar al Culturii.

Culmea e că Gheorghiu a făcut Facultatea de Arte-Actorie de la Universitatea Ecologică din Bucureşti şi a susţinut licenţa la Universitatea de Arte „George Enescu” din Iaşi – Facultatea de Actorie.

FOTO: suceavalive.ro

Un membru al comisiilor reunite pentru Cultură i-a replicat lui Bogdan Gheorghiu că actrița care a recitat versuri din poeziile Irinei Rimes se numește Maia Morgenstern.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri