Caută
Close this search box.

SCANDAL la Eurovision! Trăistariu acuză TVR că „a făcut totul pe ascuns”

Din nou scandal la Eurovision-ul românesc, după ce tânăra Roxen a fost desemnată de TVR să reprezinte România la marea finală din mai, de la Rotterdam.

Alegerea unui nume aflat la început de drum în showbizul românesc a ridicat multe semne de întrebare, alimentând mai departe cotroversa din jurul modului de selecție făcut de TVR 1 în colaborare cu Global Records, casă de producţie care o are în portofoliu pe tânăra cântăreaţă.

Anul acesta însă, controversa a fost cu atât mai mare cu cât televiziunea națională a schimbat modul de selecție a reprezentantului României la Eurovision, potrivit viva.ro.

Multe voci din spațiul public au contestat alegerea, fiind de părere că Roxen este o artistă mult prea tânără și neexperimentată pentru a face față unei astfel de competiții la care, de obicei, participă cântăreți consacrați.

Una dintre aceste voci îi aparține lui Mihai Trăistariu, care și-a exprimat îndoiala cu privire la alegerea TVR.

„Mi-am dat seama că Roxen este, de fapt, Larisa Giurgiu, din Cluj, pe care am premiat-o la un concurs muzical, pe vremea când ea avea doar 14 ani. Și, culmea, i-am dat premiul special Mihai Trăistariu, un trofeu de excelență, pe care eu l-am acordat doar vocilor fenomen.

Și chiar i-am promis atunci că vom face un duet, dar n-am mai apucat. Acum nu va mai vrea ea să cânte cu mine, vă dați seama.

Mă simt puțin prost că am vorbit atât de urât despre ea, dar îmi mențin părerea că la Eurovision trebuie să meargă doar voci cu experiență. Ea este foarte tânără. Cele mai mari succese ale României la Eurovision au fost cu voci mari și consacrate. Eu, Paula Seling, Luminița Anghel, Monica Anghel”, a declarat Mihai Trăistariu pentru Libertatea.

„În octombrie s-a comunicat oficial faptul că România va participa și anul ăsta la concurs.

Așadar, toți au început să se pregătească, să-și compună piese, să plătească piese. Știu un compozitor care avea patru melodii pregătite. O altă solistă a spus că și-a plătit masterizarea în America.

Iar TVR a făcut această înțelegere cu Global pe ascuns și au anunțat totul cu o săptămână în urmă. Asta este, de fapt, cea mai mare supărare în rândul artiștilor. Că mulți s-au pregătit degeaba, au cheltuit bani… Trebuia totul făcut la vedere”,

„Știu că se va organiza o preselecție de piese pentru ea, dar eu cred că piesa este decisă de mult timp. Iar compozitorii care participă la această preselecție sunt, probabil, tot producătorii de la Global Records.

Eu cred că piesele sunt făcute de mult timp, nu cred că se vor compune toate acum, pe repede-înainte, în două săptămâni. Știu că va fi televoting, dar știți cum este, și televiziunea națională are nevoie de bani… „, a dezvăluit pentru Libertatea Trăistariu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri