Caută
Close this search box.

Scandal monstru în USR-PLUS

USR Iași a amânat unilateral dezbaterea care ar fi trebuit să aibă duminică între Cosette Chichirău (USR) și Liviu Iolu (PLUS) pentru desemnarea candidatului comun al celor două partide la primăria Iașilor, transmite News.ro.

Decizia de amânare ar fi fost luată pentru organizarea unei dezbateri mai ample care să includă și reprezentanți ai altor partide astfel încât formațiunile de dreapta să susțină un candidat unic, însă surse din Alianța USR-PLUS au afirmat că amânarea a fost decisă după întâlnire tensionată între conducerilor filialelor din Iași ale celor două partide.

„Amânăm evenimentul de duminică pentru a organiza o dezbatere mai largă, incluzând mai mulţi actori politici ieşeni. În contextul ultimelor evenimente de pe scena politică a Iaşului, dorim să avem o dezbatere mai extinsă a dreptei, prin care să punem pe masă proiectele noastre, să decidem împreună şi cu ajutorul cetăţenilor ce este mai bine pentru ieşeni“, a anunțat USR Iaşi, printr-o postare pe Facebook.

Într-un comentariu la acea postare, cei de la PLUS au anunțat că Liviu Iolu, candidatul lor, va veni la dezbatere la ora stabilită inițial.

”Dragi colegi, aceasta este o dezbatere pentru stabilirea candidatului comun al Alianței USR-PLUS pe care am agreat-o de comun acord. Nu poate fi amânată unilateral. Vă așteptăm la dezbatere pentru a prezenta ieșenilor programele și viziunea candidaților pentru Iași. Noi ne-am pregătit și ne prezentăm, duminică, la ora 11.00, la Hotel Traian”, au replicat cei de la PLUS, însă comentariul a fost șters ulterior, scrie B1.ro.

Potrivit unor surse citate de News.ro, liderii USR și PLUS din Iași s-au întâlnit vineri pentru o discuție legată de candidații Alianței USR-PLUS la Primăria Iași și la Consiliul Județean, însă Cosette Chichirău ar fi ieșit din sală după numai câteva minute, când Liviu Iolu a spus că nu intenționează să renunțe la candidatură. Potrivit celor de la PLUS, USR ar fi trebuit să desemneze candidatul pentru șefia CJ Iași, iar Chichirău să candideze pentru un nou mandat de parlamentar.

Tot vineri, Cosette Chichirău anunța că ar vrea constituirea unei alianțe politice mai largi în care să se reunească cei dezamăgiți de faptul că PNL îl va susține pe primarul în funcție, Mihai Chirica. Chichirău i-a invitat la negocieri pe Marius Bodea, liderul organizației municipale Iași a PNL, pe Petru Movilă, liderul PMP Iași și pe Cătălin Urtoi, candidatul partidului Împreună pentru Moldova.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri