Caută
Close this search box.

SCANDAL URIAȘ. Mii de asistaţi social pot pierde indemnizaţiile dacă joacă la păcănele sau pariuri sportive

Deşi trăiesc din ajutorul social, mii de persoane îşi încearcă norocul la păcănele sau la pariurile sportive. Deoarece majoritatea uită să-şi declare veniturile, Curtea de Conturi a decis că trebuie să dea înapoi ajutorul social primit nelegal, iar cei care au venituri mai mari riscă să piardă indemnizaţia lunară.

Decizia Curţii de Conturi a stârnit revoltă printre beneficiarii de ajutor social din Ulmeni. Aceştia spun că până şi primarul joacă la pariuri sportive. „Dar și primarul joacă la bilete, și asistentul social, toată primăria joacă la bilete. Înseamnă că și lor trebuie să le vină”, spune unul dintre asistaţii sociali, potrivit stirileprotv.ro.

O femeie în vârstă de 68 de ani riscă să rămână fără ajutorul social deşi ea nu a intrat niciodată într-o agenţie de pariuri sportive. Femeia nu exclude posibilitatea ca cineva din familie să fi jucat în numele ei. „Nu știu dacă băiatul a jucat sau nu, dar soțul în veci!”, a spus femeia.

Mulți nu înțeleg ce legătură are ajutorul social cu pariurile. Legea spune, însă, că orice venit trebuie declarat.

„Au avut unele câștiguri nu foarte consistente, 1.000, 700 de lei, 2.000 de lei. Aveau obligația să vină la primărie și să anunțe un venit ocazional”, spune Lucian Morar, primar Ulmeni.

Situația se repetă și în Dâmbovița. În județul Dâmbovița, 122 de oameni care primesc ajutor social au înregistrat și venituri din jocurile de noroc. Aproape jumătate sunt din comuna I.L. Caragiale, unde sunt 5 case de pariuri și o sală de pacanele.

„Ne-a oprit din bani pe fiecare lună, două milioane, două, unul jumate… Au zis că sunt venituri de la pariuri, de la bilete”, a spus unul dintre asistaţii sociali.

Și în județul Brașov, 168 de oameni sunt bănuiți că au câștigat la păcănele sau pariuri sportive peste 250.000 de lei, bani pe care nu i-au declarat. Cel mai norocos asistat social ar fi adunat astfel peste 100.000 de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri