Caută
Close this search box.

Scandalos! Guvernul italian critică România pentru severitatea măsurilor aplicate asupra cetăţenilor lor care intră în ţara noastră

Autorităţile italiene consideră severe măsurile luate de România în privinţa persoanelor care vin din această ţară, din zonele afectate de coronavirus, atenţionând că acestea împiedică foarte mult traficul dintre cele două ţări şi nu trebuie să fie extinse „în situaţia în care lucrurile se vor degringola”.

Declaraţia a fost făcută de secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Horaţiu Moldovan.

„Nu s-au schimbat regulile privind modul în care ne comportăm cu cei care vin din Italia.

Deci, carantinăm ceea ce vine din zonele de foarte mare risc, care sunt listate pe site-ul Institutului Naţional de Sănătate Publică, şi îi izolăm la domiciliu pe ceilalţi care vin din zonele de risc mai scăzut, nu toată Italia. (…)

Este greu de făcut o estimare cum vor evolua lucrurile. În acest moment, în Europa nu se vorbeşte de o stagnare a fenomenului sau de o diminuare a lui, cum se întâmplă în China, ci este încă pe un trend pozitiv, se lărgeşte, dar foarte încet, adică cu un număr mic de pacienţi.

În Italia este cel mai mare număr de pacienţi, iar regulile pe care noi le-am aplicat la călătorii care vin din Italia sunt relativ stricte”, a afirmat Moldovan, într-o conferinţă de presă, organizată cu prilejul ediţiei a VIII-a a Conferinţei Naţionale RoVaccin.

El a spus, potrivit Agerpres, că ambasadorul Italiei a solicitat ca aceste măsuri să nu fie extinse.

„Am avut ieri o întâlnire cu ambasadorul Italiei, care, în numele Guvernului italian, a formulat o solicitare de a coborî rigurozitatea, pragul de selecţie a acestor pacienţi, pentru că împiedicăm foarte mult traficul dintre cele două ţări, care este foarte important, şi există o afectare economică.

Deci autorităţile italiene – urmează să facă şi un document diplomatic – consideră că măsurile pe care le-am luat sunt foarte severe, sunt foarte prudente, le apreciază, dar ne avertizează să nu le extindem în situaţia în care lucrurile se vor degringola sau se vor dezescalada”, a susţinut Horațiu Moldovan, citat de Agerpres.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri