Caută
Close this search box.

Semne bune anul nu are. Economia Marii Britanii a stagnat în ultimul trimestru al anului trecut

marea britanie

Economia britanică a stagnat în ultimele trei luni ale anului 2019. Evoluţiile mai bune ale sectoarelor de servicii şi construcţii au fost anulate de rezultatele slabe din producţie, relatează BBC.

Economia britanică nu a înregistrat creştere economică în ultimele trei luni ale anului 2019, în condiţiile în care activităţile de producţie s-au contractat pentru al treilea trimestru consecutiv, iar sectorul serviciilor a încetinit în perioada alegerilor.

The Office for National Statistics (ONS) a anunţat că industria auto a cunoscut un trimestru deosebit de slab. Cifrele ONS au arătat, de asemenea, că economia a crescut cu 1,4% în 2019, uşor peste creşterea de 1,3% din 2018.

„Evoluţia PIB nu a fost aşa de rea cum ne-am temut în trimestrul patru. Stagnarea PIB-ului a fost peste prognoza noastră de scădere trimestrială cu 0,1%. Sondajele de activitate şi de evoluţie a încrederii sugerează că primul trimestru va fi mult mai bun”, a spus Ruth Gregory, economist principal la Capital Economics, citat de Mediafax.

În decembrie, economia a crescut cu 0,3%, a declarat ONS, inversând declinul observat în noiembrie.

Evoluţiile mai bune ale sectoarelor de servicii şi construcţii au fost anulate de rezultatele slabe din producţie, în special din industria auto.

Sectorul serviciilor – care reprezintă mai mult de trei sferturi din economia Regatului Unit – a crescut cu doar 0,1% în ultimul trimestru al anului 2019, în timp ce sectorul construcţiilor a crescut cu 0,5%.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri