Caută
Close this search box.

Siegfried Mureşan: După Brexit s-a schimbat raportul de forţe în Parlamentul European

Siegfried MURESAN

Europarlamentarul PNL Siegfried Mureşan afirmă că după Brexit s-a schimbat raportul de forţe în Parlamentul European, iar Partidul Popular European, din care face parte şi PNL a câştigat cinci membri, în timp ce Grupul socialiştilor a pierdut şase membri, iar Grupul Renew Europe a rămas fără 11 europarlamentari.

”După Brexit s-a schimbat raportul de forţe în Parlamentul European: Partidul Popular European a câştigat 5 membri şi va avea acum 187 de membri faţă de 182, cât a avut înainte. Grupul Socialiştilor a pierdut 6 membri şi va avea 148 de membri, faţă de 154 de membri. Grupul Renew a pierdut 11 europarlamentari şi va avea 97 de membri, faţă de 108 membri cât a avut înainte”, remarcă Mureşan într-o postare pe Facebook, citat de News.ro.

El subliniază că, în continuare, cele trei mari grupuri din Parlamentul European, PPE, Socialiştii şi Renew, au majoritate absolută, dar raportul de forţe în cadrul acestei majorităţi este schimbat în favoarea PPE şi în defavoarea celor două grupuri.

”Este un lucru bun pentru România fiindcă delegaţia Partidul Naţional Liberal este una dintre cele mai puternice şi mai influente delegaţii naţionale din Grupul PPE. Cu cât Grupul PPE este mai mare, cu atât vocea României se aude mai puternic la Bruxelles”, conchide europarlamentarul liberal.

Odată cu Brexitul, mandatele deţinute de europarlamentarii britanici au fost redistribuite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri