Caută
Close this search box.

ŞOC. PNL îşi pierde încă un membru important în plină criză de efectiv. Unde pleacă

pnl

PNL a început foarte prost ziua de luni, când CCR a decis că desemnarea lui Ludovic Orban ca premier este neconstituţională.

Partidul aflat interimar la guvernare, fără să se bucure de o majoritate parlamentară, nici măcar în cadrul unei alianţe, a primit mai multe lovituri dure luni. În prima parte a zilei, CCR a decis că este neconstituţională desemnarea lui Ludovic Orban ca premier, în condiţiile în care acesta şi guvernul său au fost demişi prin moţiune de cenzurră şi nu pot demonstra o nouă majoritate parlamentară pe care să se bazeze la votul pentru învestitură.

Apoi şedinţa parlamentară în care ar fi trebuit votată învestirea sau respingerea guvernului Orban II a fost suspendată, pentru lipsă de cvorum.

Orban a declarat că PNL va continua recrutarea de parlamentari PSD, în vederea creării unei majorităţi, dar nu a putut explica la ce i-ar folosi aceasta, în condiţţile în care obiectivul declarat sunt alegerile anticipate, nu trecerea guvernului de votul din Parlament.

În fine, luni după-amiază, Constantin „Bebe” Ionescu, preşedintele PNL Buzău şi cel care avea să fie şi candidatul la primăria municipiului reşedinţă de judeţ, a anunţat pe Facebook că se retrage din formaţiunea partid.

„Din păcate, eforturile mele – dar și ale altor colegi – s-au izbit constant de opoziția distructivă a așa-zisului lider Cristi Romanescu care, prin înțelegerile sale subterane cu PSD, a reușit să anihileze toate eforturile noastre de a performa, de a veni mai aproape de nevoile buzoienilor, menținând organizația la un nivel mult sub potențialul său real, dar controlabil așa cum și-a dorit.
De astazi sunt Pro Buzău!”, a scris Ionescu, lăsând de înţeles că va trece la partidul lui Victor Ponta, Pro România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri