Caută
Close this search box.

Sorina Pintea, arestată 30 de zile! Decizia nu e definitivă

sorina pintea

Sorina Pintea a ajuns în fața judecătorilor. Acuzația este de luare de mită. Un caz care a zguduit PSD, mulți exprimându-și îndoiala că flagrantul a fost organizat corect.

Cererea DNA de arestare preventivă a fostului ministru al Sănătății Sorina Pintea a fost admisă de Tribunalul Bucureşti.

Decizia nu este definitivă și poate fi contestată la Curtea de Apel Bucureşti.

Direcția Națională Anticorupție (DNA) a dispus, sâmbătă dimineața, reținerea pentru 24 de ore a fostului ministru al Sănătății, urmând ca Pintea să fie dusă în fața instanței unde procurorii au cerut arestarea sa preventivă într-un dosar deschis pentru luare de mită.

Potrivit procurorilor, în urma unui flagrant, Sorina Pintea ar fi primit suma de 120.000 lei, printr-un intermediar, fiind o a doua tranșă din suma totală. Ea ar mai fi încasat anterior suma de 10.000 euro.

Sorina Pintea, împreună cu avocata ei a ajuns în fața judecătorilor. Are de demontat acuzațiile grave ale procurorilor DNA:”Inculpata Pintea Sorina ar fi primit, printr-un intermediar, de la reprezentanții unei societăți comerciale, în două tranșe, sumele de 10.000 de euro și 120.000 lei, care nu i s-ar fi cuvenit, reprezentând un procent de 7% din valoarea unui contract de achiziție publică ce avea ca obiect „proiectarea și executarea lucrărilor de amenajare bloc operator-sală chirurgie cardiovasculară și toracică și spații adiacente”, încheiat în anul 2019 de unitatea spitalicească cu societatea comercială”, se arată într-un comunicat DNA.

Potrivit Antena 3, flagrantul pus la cale de procurorii DNA a fost făcut la un intermediar echipat cu tehnică de înregistrare. Denunțătorul a fost el însuși subiectul unui flagrant, în ziua de joi. Atunci când a fost prins în flagrant, el a spus că banii descoperiți asupra lui erau pentru cineva mai sus. Vineri, el a mers în biroul Sorinei Pintea din Spitalul din Baia Mare, ar fi stat de vorbă cu ea cu privire la niște contracte din perioada în care aceasta era ministru al Sănătății, nu managerul unității medicale, iar la plecare a lăsat o pungă de cadou în spiritul zilei de 1 martie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri