Sorina Pintea a fost diagnosticată cu o boală gravă autoimună. Urmează un tratament specific, cu imunoglobuline.

Sorina Pintea, fostul ministru al Sănătăţii, scrie pe pagina sa de Facebook:

„Viața este imprevizibilă!

Imediat după instalarea mea la Ministerul Sănătății, mai exact pe data de 5 martie 2018, din cauza lipsei imunoglobulinelor, am activat Mecanismul de Protecție Civilă al Uniunii Europene.

În ultima parte a mandatului am început să mă simt din ce în ce mai rău, dar am crezut că această stare se datorează oboselii. În data de 5 noiembrie 2019 am primit un diagnostic de boală gravă autoimună, urmând imediat tratamentul specific, printre care și cel cu imunoglobuline.

Eu am încredere în sistemul medical din România așa că am ales să mă tratez la noi în țară, într-un spital de stat.

În momentul de față boala este în remisie, efectele tratamentului cu cortizon încă sunt vizibile, dar am considerat că este de datoria mea să aduc explicații pentru dispariția din spațiul public. Vreau să știți că de acum voi fi din nou prezentă pentru că boala nu m-a ținut departe de voi, doar că am comunicat mai puțin”.

Sorina Pintea a fost ministrul Sănătăţii în Guvernul Dăncilă. După căderea Guvernului Dăncilă, Pintea s-a întors manager la Spitalul Judeţean de Urgenţă „Dr. Constantin Opriş” din Baia Mare, funcţie pe care a ocupat-o şi înainte de a fi ministrul Sănătăţii. Mandatul său de un an și 8 luni la conducerea ministerului a luat sfârșit odată cu adoptarea moțiunii de cenzură de către Parlament.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 + 7 =