În ceea ce privește al treilea caz de infecție din România, Adrian Streinu-Cercel a precizat că bărbatul din Maramureș a mers la camera de gardă din Italia pentru că se simțea rău, însă a fost trimis acasă. Bărbatul a venit în țară cu mașina.

Managerul spitalului ”Matei Balș” a spus că bărbatul confirmat cu noul coronavirus în Maramureș a fost și a stat la muncă în Italia.

”E important că a fost o persoană foarte isteață. A fost în probleme de business acolo. Când a început să i se facă rău s-a dus la camera de gardă în Italia, pe 25 februarie”, a spus Streinu-Cercel, potrivit Hotnews.

Întrebat de ce a fost trimis acasă, directorul de la „Matei Balș” a răspuns:

„Ca să pui un diagnostic trebuie să te prinzi. Trebuie să faci o anchetă epidemiologică amănunțită. Dacă nu a fost făcută corespunzător, foarte probabil a fost trimis acasă, el s-a prins că e ceva în neregulă și a venit singur cu mașina acasă”.

Practic, odată ajuns în România, unde a venit cu mașina, bărbatul s-a dus la spital, în Baia Mare.

„A venit singur cu mașina. S-a dus și s-a internat într-un spital din Baia Mare. Acum se află internat la boli infecțioase. Da, a fost transferat la Cluj, acolo unitatea are terapie intensivă, are tot ce îi trebuie”, a afirmat șeful Institutului „Matei Balș”.

În ceea ce privește modul în care este pregătită România, el a spus că la capitolul resurse stăm așa și așa.

”Avem o serie de echipamente, pentru că ele fac parte din aprovizionarea curentă. Noi, de exemplu, am primit astfel de echipamente de protecţie de la DSU, şi le mulţumesc pe această cale.

Noi trebuie să consumăm multe resurse pentru pacienţii care se prezintă în această perioadă la noi şi care, în număr mare, nu au nimic”, a declarat Streinu-Cercel la Marius Tucă Show, potrivit Mediafax.

234 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here