1 Vizualizări

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, și-a prezentat poziția în legătură cu o posibilă alianță cu PSD, partid alături de care s-a aflat la guvernare până în toamna lui 2019 și a vorbit despre relația cu partidul condus de Victor Ponta, alături de care ar putea merge la viitoarele alegeri.

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, susține că nu a negociat cu liderii PSD despre o eventuală alianță politică, deși a avut mai multe discuții cu liderul interimar Marcel Ciolacu. El a precizat că cele două partide intenționează să sesizeze Avocatul Poporului în legătură cu Ordonanța de Urgență privind alegerile anticipate ca să o atace le Curtea Constituțională.

„Cu Marcel Ciolacu am discutat inclusiv după picarea guvernului, ceea ce e firesc, pentru că avem disponibilitatea să discutăm cu toţi actorii politici, am discutat care sunt poziţionările în raport cu următoarea tentativă de instalare a unui guvern, care nu îşi doreşte să obţină votul de învestitură şi apoi despre alegeri anticipate sau nu, alegeri într-un tur sau nu, şi ce facem cu această ploaie de ordonanţă de urgenţă. Şi la nivelul PSD e o intenţie de a sesiza Avocatul Poporului, aşa cum vom face şi noi”, a încheiat Tăriceanu.

Pe de altă parte, Tăriceanu a vorbit despre relația foarte bună pe care o are cu Pro România, partidul condus de Victor Ponta, precizând că a rămas la fel ca în timpul campaniei de la prezidențiale când l-au susţinut pe Mircea Diaconu.

„Discutăm şi există o preocupare la nivelul partidelor noastre cu privire la rezultatele pe care îl putem obţine la locale şi parlamentare. Toate partidele încearcă să găsescă formule optime care să le maximizeze şansele. Asta avem şi noi în vedere”, a declarat liderul ALDE.

Tăriceanu nu exclude o alianță politică cu Pro România, ba chiar este de părere că ar fi foarte interesant de văzut cum este percepută de alegători o înțelegere între doi foști prim-miniștri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 + 2 =