Caută
Close this search box.

Trei parcuri NOI înainte de alegeri, promise de primari în Bucureşti

În an electoral, primarii din București promit trei parcuri noi și încă unul modernizat. Zonele de relaxare vor avea mulți copaci, lac artificial, locuri de joacă pentru copii și piste pentru skateboard.

Lacul artificial este primul de acest fel amenajat în București în ultimele trei decenii și va fi umplut cu apă extrasă prin puțuri de mare adâncime.

Reporter Digi24: Când se estimează că va fi gata?

Robert Negoiță – primarul Sectorului 3: „Sperăm că odată cu venirea primăverii să putem să-i dăm drumul.

Vom avea și un lac la care lucrăm, la parc se lucrează deja. Ne-am propus ca până-n vară acest parc să fie gata.”

Un parc de trei hectare va apărea și la periferia Sectorului 4. Pe bulevardul Metalurgiei, în zona nou-dezvoltată unde locuiesc peste 30.000 de oameni.

„Aproape jumătate din suprafață va fi ocupată de pomi, vom avea locuri de joacă pentru copii, zone de fitness, avem piste pentru skateboarderi și pentru bikeri”, promite Daniel Băluță, primarul sectorului 4.

Primăria Sectorului 4 va plăti pentru exproprierea terenului 10 milioane de lei, iar investiţia totală se ridică la 31 de milioane de lei. Autorităţile promit că parcul va fi gata la sfârşitul anului viitor.

Un alt parc va apărea și-n Prelungirea Ghencea, o altă zonă înțesată de construcții noi, dar fără niciun spațiu public de recreere. Așa că primăria Sectorului 6 va transforma în parc două hectare din terenul fostelor sere Militari, potrivit Digi24.

„Am decis ca în propunerea de buget pentru anul 2020 să prindem o sumă de bani care să ne permită fie să facem expropriere și să începem amenajarea unui parc, dacă reușim să primim terenul de la ADS printr-o hotărâre de Guvern, să avem banii disponibili.”, spune Gabriel Mutu, primarul Sectorului 6.

Considerat a doua deltă a Bucureștiului, parcul Sticlăriei din Sectorul 2 va fi înfrumusețat cu trei milioane de euro, fonduri nerambursabile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri