Caută
Close this search box.

Un pacient de la spitalul din Huși a căzut de la etajul doi și a decedat pe loc

Întâmplare şocantă la Spitalul Municipal din Huşi. Un pacient de 57 de ani a căzut de la etajul doi al secţiei de Terapie Intensivă, iar anchetatorii spun că bărbatul s-a sinucis.

Nu trecuse nicio oră de când ieşise dintr-o operaţia în urma căreia îi fusese amputat un picior.

Când şi-a revenit din anestezie, omul a comis gestul extrem. Spitalul din Huşi a fost amendat cu 30 de mii de lei, iar asistenta care trebuia să se ocupe de pacient a fost sancţionată cu două mii de lei.

Asistenta care îl monitoriza pe pacientul de 57 de ani a ieşit pentru scurt timp din salon, pentru o urgenţă. A fost suficient pentru ca bărbatul să ajungă la cel mai apropiat geam.

Lucia Rotaru, managerul spitalului municipal Huşi: „Un pacient care era scos din sala de operaţie de o oră, îi fusese amputat membrul inferior după o cangrenă, sub anestezie generală. Asistenta a ieşit câteva minute pentru o altă urgenţă, a lăsat uşa deschisă. În timpul acesta pacientul şi-a smuls de pe el monitorul şi perfuzia. Când s-a întors, nu l-a găsit, nici nu ştia de unde să îl ia.”

Căzut în curtea spitalulului, pacientul a murit apoi în braţele medicilor de la Urgenţă, care au încercat zadarnic să îl salveze.

Lucia Rotaru: „E o întâmplare care m-a şocat. Nu aş fi crezut să văd aşa ceva în viaţa mea. Chiar neaşteptat, imprevizibil. Orice aş fi putut să cred, dar aşa ceva nu am crezut că se poate întâmpla, mai ales la terapie intensivă.”

Mihaela Vlada, directorul DSP vaslui: „Pentru lipsa protocolului privind consilierea pacienţilor, unitatea a fost sancţionată. S-a aplicat sancţiune şi personalului medical care avea în grijă pacientul.”

Bogdan Gheorghiță, purtător de cuvânt al IPJ Vaslui: „La spitalul Huşi un bărbat de 57 de ani a căzut de la geamul unei secţii. S a deschis un dosar penal pt ucidere din culpă şi se fac cercetări pt a se stabili cum s-a produs nefericitul eveniment.”

Conducerea spitalului Huşi susţine că medicul care a făcut amputarea discutase în prealabil cu pacientul, iar omul îşi dăduse acordul scris pentru intervenţie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri