Caută
Close this search box.

Un sociolog îl admiră pe Iohannis. „E evident că neamţu’ ăsta are şenile în loc de picioare”

sebastian lăzăroiu

Sebastian Lăzăroiu, fost consilier prezidenţial, îl laudă pe Klaus Iohannis pentru decizia de merge înainte spre alegerile anticipate, prin desemnarea lui Florin Cîţu că premier.

„Tot înainte spre anticipate. E evident că neamtu’ asta are şenile în loc de picioare. Dac-o ţine aşa, s-ar putea chiar să avem autostrăzi în 2024 şi cine ştie ce alte miracole.

L-a fentat pe politrucul Dorneanu (care se mai scarpina după motivaţie încă vreo două luni), a driblat gruparea Dragnea de la PSD şi-a redeschis jocul. Asta şi cu sprijinul lui Orban, care a dat un nou test greu în politică. A arătat că poate să facă pasul în spate şi să joace cu echipa. Lucru mare, să ştiţi, la câţi „dobrini” avem prin partide.

Mingea acum e la Ciolacu. El se va înscăuna sâmbătă şef plin şi e timpul să facă curăţenie. El va fi eroul meciului până la sfârşit, chiar dacă posteritatea nu-l va onora nici măcar cu un part. Dar ăştia sunt adevăraţii eroi. Îi dau un sfat de om bătrân. Marcele, cu golani precum Nicolae şi Iordache nu merge cu mănuşi şi cu viclenii. Ai văzut cum te-au lucrat. Eşti tu artist, dar ăştia-s mai artişti ca tine. Dar, până la artă, e ghilotina, focul purificator. Aşa că, luni dimineaţa, ştii ce ai de făcut. Dă-i afară din PSD. E ca o extracţie de măsea. O să ţipe zece secunde, după care se lasă linişte. Nu-i ia nimeni la vreun partid, nu pleacă nimeni după ei. PSD câştigă 2 puncte procentuale în primele trei minute după ce faci anunţul. Altfel, iar te vor încurca şi la final îţi iau şi scaunul de sub fund şi portofelul din buzunarul de la spate. Pentru că ăştia sunt ei, au scoala grea în spate, de la Iliescu şi Voicu.

Şi un sfat pentru Catu. E timpul pentru spectacol, monşer. Cu mandatul în mână, te ceri în vizită la toate partidele. Asta şi de ochii cotoroanţei de la CCR, care doarme cu televizorul deschis. Te duci la PSD, chipurile să ceri sprijin. Le prezinţi dezastrul bugetar pe care l-au lăsat şi pe urmă ieşi la presă în faţă la Kiseleff. Ocazie bună să le mai faci o dată bilanţul guvernării cu care au băgat România în şanţ”, a scris Lăzăroiu, pe Facebook.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că l-a desemnat pe Florin Cîţu pentru funcţia de prim-ministru.

„Au trecut cele 15 zile în care, conform regulamentului, ar fi trebuit să se facă un vot. Nu s-a votat şi atunci am intrat în riscul unui blocaj total în Parlament. Pentru a depăşi acest blocaj, premierul desemnat, domnul Ludovic Orban, şi-a depus mandatul şi pentru astăzi deja am convocat consultări cu partidele parlamentare. Noi nu ne dorim să blocăm România. Noi ne dorim să mergem mai departe şi să rezolvăm problemele ţării, să rezolvăm problemele romanilor. Aşadar, după consultări, acum, am decis deja să fac o desemnare pentru a mişca lucrurile în aşa fel încât să nu ne blocăm politic. Aşadar, astăzi am decis să desemnez pentru poziţia de prim-ministru pe domnul Vasile Florin Cîţu, actualmente ministru al Finanţelor Publice, care se va prezenta, sper, într-un timp scurt în fata Parlamentului, cu o echipă guvernamentală şi un program de guvernare”, a arătat preşedintele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri