Caută
Close this search box.

Un terminal alocat doar pasagerilor care vin din Italia, pe Aeroportul Internaţional Iaşi

incident aeroport Otopeni

Directorul Aeroportului Internaţional Iaşi, Cătălin Bulgariu a declarat că începând de luni un terminal va fi alocat special pasagerilor care vin din Italia.

„La nivelul Aeroportului Iaşi am făcut separarea fluxurilor pentru pasagerii care vin din Italia. Îi vom procesa prin terminalul T1 astfel încât să nu existe riscul de îmbolnăvire a celorlalţi pasageri care vin din alte zone ale lumii. Din acest punct de vedere vom adopta măsurile luate de comun acord cu DSP. Procesarea în terminalul T1 înseamnă inclusiv controlul epidemiologic efectuat de DSP cu ajutorul a doi doctori. Am discutat cu reprezentanţii companiilor aeriene, am transmis formularele pentru ca fiecare pasager să le completeze încă din timpul zborului astfel încât la aterizare acestea să fie completate”, a declarat directorul Aeroportului Internaţional Iaşi.

Potrivit acestuia, din acest punct de vedere epidemiologic deciziile dacă pasagerii vor fi lăsaţi să plece acasă sau dacă vor trebui să stea în carantină vor reveni medicilor epidemiologi de la Direcţia de Sănătate Publică Iaşi.

„Medicii epidemiologi de la DSP vor lua măsurile care se cuvin funcţie de simptomele fiecărui pasager”, a explicat directorul aeroportului din Iaşi.

Potrivit acestuia, angajaţii aeroportului au primit deja măşti şi echipamente de protecţie.

„Aceste măsuri au fost luate încă de la început, cu tot ceea ce înseamnă măşti, mănuşi, dezinfectant. Am discutat cu personalul din aeronave astfel încât dacă există suspiciuni în avion să se poată face dezinfecţia imediat. Am făcut solicitare pentru trei scanere termice la Ministerul Sănătăţii. Când vor veni atunci le vom aplica şi le vom pune în funcţie”, a mai spus Bulgariu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri