Unul dintre procurorii din dosarul 10 August iese la pensie, iar cazul va fi repartizat unui alt anchetator.

Acesta va avea însă nevoie de cel puţin câteva luni să se familiarizeze cu dosarul, ceea ce presupune tergiversarea anchetei, atrage atenția procurorul militar Bogdan Pîrlog, cel care a deschis dosarul 10 August.

Procurorul Doru Stoica are peste 25 de ani vechime și a depus toate documentele pentru a ieși la pensie, potrivit TVR.

Alături de şefa DIICOT, Giorgiana Hosu, el este unul dintre cei doi procurori de caz din dosarul 10 August. După pensionarea procurorului Stoica, dosarul va fi repartizat altui procuror.

Tergiversarea anchetei chiar și cu câteva luni îi nemulțumește pe cei care au protestat în Piața Victoriei, care văd că investigaţia bate pasul pe loc, deşi a trecut un an şi jumătate de la intervenția în forță a jandarmilor în 10 august.

În dosar este începută urmărirea penală față de foștii șefi ai Jandarmeriei, Sebastian Cucoș, Ionuț Sindile și Laurențiu Cazan.

Între timp, Guvernul Orban a desecretizat toate comunicațiile radio ale Jandarmeriei de la intervenția din Piața Victoriei, iar procurorii DIICOT au audiat-o pe Carmen Dan, ministrul de Interne la acea vreme, considerată un om de încredere al lui Liviu Dragnea.

101 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 + 4 =