Caută
Close this search box.

Urmează 2 zile cu ger năpraznic în România: Temperaturile coboară la minus 20 de grade

Vremea va fi rece vineri, cu precădere în cursul nopții, când în majoritatea zonelor, dar în special nord, în centru și la munte va fi ger.

Cerul va avea înnorări temporare în majoritatea regiunilor și mai ales în prima parte a intervalului vor fi precipitații în general slabe, predominant sub formă de ninsoare local în centrul și sud-estul țării și izolat în rest.

La munte va ninge. Izolat vor fi condiții de polei, iar local se va forma ghețuș.

Vântul va avea intensificări în zona montană, cu viteze mai mari în Carpaţii Meridionali şi de Curbură, unde rafalele vor depăşi 70 km/h, viscolind sau spulberând zăpada şi reducând semnificativ vizibilitatea, anunț Administrația Națională de Meteorologie, citată de Antena 3.

Intensificări temporare ale vântului vor fi și în celelalte zone, în special în regiunile estice și sud-estice, cu viteze în general de 45-55 km/h.

Temperaturile maxime se vor încadra între -2 și 8 grade. Minimele termice din noaptea de vineri spre sâmbătă vor fi cuprinse în marea lor majoritate între -15 și -7 grade, cu valori mai mici, în jurul a -20 de grade în depresiuni și ușor mai ridicate pe litoral și în sud-vestul Olteniei.

Bucureşti

În Bucureşti, începând din această dimineaţă şi până mâine, cerul va avea înnorări, iar după-amiază și seara va ninge. Potrivit meteorologilor, este aşteptat să se depună un strat nou de zăpadă de 2-5 cm.

Vântul va sufla slab și moderat, cu viteze de 25-40 km/h. Temperatura maximă va fi în jur de 4 grade, iar cea minimă de -9 spre -7 grade, mai scăzută în zona preorășenească.

Cum va fi vremea în week-end

În week-end, vremea se va ameliora sub aspectul precipitațiilor, dar nopțile și diminețile vor fi geroase, cu temperaturi de până la minus 20 de grade Celsius în depresiuni.

Sâmbătă, meteorologii spun că va fi tot frig, ger chiar, dar mai scad precipitaţiile. Cerul va fi variabil în regiunile estice şi mai mult senin în rest. Vântul va mai avea intensificări pe crestele montane şi în estul ţării.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între -5 şi 5 grade, iar cele minime între – 20 şi -3 grade.

În Bucureşti, temperatura maximă va fi de 6-7 grade, iar cea minimă de -8…-7 grade, mai scăzută în zona preorăşenească.

Până la finalul săptămânii, în cea mai mare parte a ţării, vremea va fi rece, chiar geroasă în timpul nopţii.

De luni însă, vremea se schimbă. Se anunţă o îmbunătăţire a vremii, nu va mai ninge, iar mercurul din termometre va urca din nou, până spre 12 grade, de asemenea temperaturile care nun sunt specifice perioadei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri