Caută
Close this search box.

Verificări la clinica stomatologică din Pitești, după ce un copil de patru ani a paralizat în urma unor anestezii

Inspectorii sanitari din cadrul Direcției de Sănătate Publică Argeș au demarat verificări la clinica stomatologică din Pitești, la solicitarea Ministerului Sănătății, după ce un copil de patru ani a paralizat în urma unor injecții cu anestezie.

Copilul a ajuns internat în stare gravă la Spitalul Clinic de Urgență Copii “Grigore Alexandrescu” din Capitală, după ce inițial ajunsese la un spital din Pitești.

Inspectorii sanitari argeșeni verifică condițiile în care s-a acordat asistența medicală copilului, respectarea protocoalelor medicale și a legislației în vigoare privind acordarea anesteziei, autorizația sanitară de funcționare a clinicii, condițiile igienico –sanitare din unitate.

Din primele verificări, părinții s-au prezentat cu copilul la dentist în Pitești pentru a primi tratament stomatologic. „Clinica stomatologică are autorizație sanitară de funcționare (ASF) eliberată de DSP Arges cu nr.170 din 28.07.2016 pentru obiectul de activitate consultații și tratamente în specialitățile medicină dentară și ortodonție. Din ASF nu reiese că acest cabinet ar avea în structura de functionare o secție de ATI”, se arată într-un comunicat.

Inspectorii DSP Argeș au aplicat clinicii stomatologice o sancțiune în valoare de 20.000 lei pentru nerespectarea obiectului de activitate înscris în Autorizarea Sanitară de Funcționare.

Autoritățile continuă ancheta și urmează să trimită concluziile prin intermediul unui raport.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri