Caută
Close this search box.

Victor Costache a spus că demiterea medicului Mircea Beuran nu-i aparţine

mircea beuran

Ministrul desemnat al Sănătăţii, Victor Costache, a spus, în cadrul audierii sale în comisiile de sănătate reunite, că demiterea din funcţia de şef de secţie a medicului Mircea Beuran nu-i aparţine.

„Să lămurim, demiterea din funcţia de şef de secţie a medicului Beuran nu-mi aparţine, nu cunoaşteţi faptul că medicul Beuran a fost demis de manager: Ministrul Sănătăţii nu poate demite nici măcar un medic din spital, managerul răspunde în faţa unui consiliu de administraţie. Dacă aţi urmărit declaraţiile mele publice, nu l-am acuzat pe profesorul Beuran, este o anchetă în curs, aşteptăm rezultatul anchetei”, a spus Victor Costache.

Declarația ministrului desemnat al Sănătăţii a venit în contextul în care senatorul Şerban Nicolae a spus că l-a surprins faptul că, fiind chirurg, ministrul Sănătăţii a decis înlocuirea medicului Beuran din funcţia de şef de secţie. Senatorul a afirmat şi că în locul medicului Mircea Beuran a fost numit soţul consilierului prezidenţial Diana Loreta Păun.

Anunțul demiterii de la şefia Secţiei de Chirurgie din Spitalul Floreasca a lui Beuran a fost făcut într-un comunicat transmis de Ministerul Sănătăţii în 6 ianuarie. Atunci, Mircea Beuran a fost demis după ce o cercetare a arătat că în cazul femeii arsă ar fi fost vorba de o eroare umană a echipei care a operat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri