Caută
Close this search box.

VIDEO Furtuna Dennis face prăpăd în Europa

Furtuna Dennis a afectat duminică Marea Britanie, provocând moartea unui bărbat care a căzut în râul Tawe din Ţara Galilor, plasată sub alertă roşie, în timp ce sute de avioane au rămas la sol, informează AFP.

În Franţa, circa 45.000 de locuinţe au rămas fără electricitate duminică seară în nord-vestul ţării, unde trecerea furtunii a perturbat traficul feroviar.

Un record a fost stabilit în Anglia, cu „cel mai mare număr de alerte şi avertizări împotriva inundaţiilor înregistrat vreodată”, a explicat un director al Agenţiei de Mediu (EA) într-un tweet, numărând 594 de alerte pe o zonă care se întinde din sudul Scoţiei până în Cornwall (sud-vestul Angliei).

Institutul meteorologic britanic (MET) a emis duminică o alertă roşie – cea mai severă – pentru sudul Ţării Galilor din cauza ploilor abundente provocate de furtuna Dennis – o premieră în ceea ce priveşte precipitaţiile din decembrie 2015.

Mai multe sute de zboruri către şi dinspre Regatul Unit au rămas la sol, au anunţat British Airways şi EasyJet.

De asemenea, traficul feroviar a fost suspendat în sudul Ţării Galilor, din cauza prezenţei apei pe şine.

Sâmbătă, la debutul furtunii, două cadavre au fost recuperate din mare pe coasta de sud a Angliei. Circumstanţele în care au avut loc aceste decese urmează să fie stabilite.

De asemenea, poliţia din Brighton a declarat că se află în căutarea unei tinere, care a fost văzută intrând în apă duminică în jurul orei 2:45.

Ministerul Apărării a desfăşurat armata în West Yorkshire, o zonă din nordul Angliei afectată în weekendul anterior de inundaţiile provocate de furtuna Ciara.

Mai multe competiţii sportive programate pentru duminică au fost anulate.

„Furtuna va continua, iar nivelul apelor este aşteptat să atingă maximul luni şi marţi”, a avertizat Crucea Roşie Britanică.

Sursă: Agerpres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri