Actorul Joaquin Phoenix, premiat cu Oscar pentru rolul principal din filmul „Joker”, vegetarian convins, a salvat o vacă şi pe viţelul ei care urmau să fie duşi la abator, anunţă BFM TV.

O manieră pentru actor de a da un exemplu, la două săptămâni după ce a profitat de discursul său la gala Oscar în care a făcut o pledoarie ecologistă amintind de epuizarea resurselor Pământului şi de tratamentul vacilor în industria laptelui şi a cărnii.

Această misiune de salvare, dusă în colaborare cu ONG-ul Farm Sanctuary, a fost surpinsă într-un videoclip difuzat joi pe YouTube.

Actorul poate fi văzut discutând cu directorul abatorului la Pico Rivera, în California, apoi eliberând vaca şi viţelul, însoţit de logodnica sa, actriţa Rooney Mara, şi de un grup de activişti.

Cu ochelari de soare, Phoenix a dus chiar el animalele într-un centru administrat de Farm Sanctuary.

„Nu m-aş fi gândit niciodată să gâsesc prietenie la un abator, dar întâlnindu-l pe Anthony (proprietarul abatorului) şi deschizându-mi inima, îmi dau seama că avem poate mai multe lucruri în comun decât diferenţe”, explică Joaquin Phoenix în videoclip.

„Fără bunătatea lui, Liberty şi viţelul ei, Indigo, ar fi cunoscut o moarte teribilă. Sper ca atunci când îl vom vedea pe Indogo crescând alături de mama sa, Liberty, la Farm Sanctuary, că prieteniile se pot naşte în cele mai neaşteptate locuri”.

Foarte angajat pentru mediu, Joaquin Phoenix a declarat în cadrul ceremoniei de la Globurile de Aur că a decis să poarte de mai multe ori smokingul, cu scopul de a „reduce deşeurile”. La începutul anului, el a fost arestat la Washington în timpul unei manifestaţii contra schimbărilor climatice.

56 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 + 2 =