Profesorul Virgil Păunescu, directorul Institutului OncoGen și unul dintre candidații la funcția de rector la UMF ”Victor Babeș”, relatează cum ”s-au evaporat” 30 de milioane de euro din sistemul de sănătate timișorean.

În timp ce eu atrăgeam 30 de milioane de euro cei care vor să conducă astăzi universitatea pierdeau 30 de milioane de euro, având grijă ca presa să nu scrie prea mult”, afirmă Virgil Păunescu, într-o postare pe facebook.

Virgil Păunescu mai afirmă că au fost pierduți 11 milioane de euro din cauză că Spitalul Județean Timișoara nu a fost în stare să organizeze o licitație.

Un proiect CÂȘTIGAT în valoare de 11 milioane de euro a fost pierdut în ultima fază a derulării sale. Spitalul Județean nu a fost în stare să organizeze o licitație”, potrivit profesorului Virgil Păunescu.

În opinia lui Păunescu, alte 20 de milioane au fost irosite din ”invidie și frică”.

Un proiect în valoare de 20 de milioane de Euro, la care s-a muncit 3 ani a fost pierdut din cauza invidiei și a FRICII de a semna o simplă hârtie de comodat între Universitatea de Medicină și Spitalul Județean Timișoara.
Ambele parti sunt vinovate.
Dintre cele 20 de milioane de Euro, 7 milioane de Euro erau destinate secțiilor de chirurgie și anatomie patologică.
Alte 7 milioane urmau să meargă spre laboratorul de la Spitalul Județean (în special spre microbiologie).
Restul fondurilor urmau să meargă spre centrul OncoGen”, mai afirmă Virgil Păunescu.

Virgil Păunescu s-a înscris în cursa alegerilor pentru șefia UMF ”Victor Babeș” din Timișoara. Principalul obiectiv din programul managerial îl constituie atragerea de fonduri europene, respectiv suma de 100 de milioane de euro, necesară pentru punerea în practică a principalelor obiective ale universităţii.

Prof. Dr. Virgil Păunescu este directorul Institutului OncoGen, un institut de cercetări medicale alăturat Spitalului Județean Timișoara și șeful Departamentului de Științe Funcționale și al disciplinei de Imunologie de la UMF Victor Babeș, alăturat Spitalului Județean Timișoara.

 

379 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here