Caută
Close this search box.

A apărut un nou site guvernamental de informare oficială privind coronavirus

datelazi.ro

Datelazi.ro, a treia soluție din ecosistemul de 6 soluții digitale de luptă contra efectelor COVID-19, a fost lansată de Code for Romania Task Force în parteneriat cu Guvernul României prin Autoritatea pentru Digitalizarea României

Accesul la date din surse oficiale ce descriu evoluția cazurilor de COVID-19 în România este esențial în adoptarea măsurilor corecte de sănătate publică împotriva pandemiei cu care ne confruntăm. Astfel, venim în sprijinul publicului și al presei din România prin accesibilizarea și transparentizarea datelor, punându-le într-o formă grafică ușor de parcurs.

Accesul la date din surse oficiale ce descriu evoluția cazurilor de COVID-19 în România este esențial în adoptarea măsurilor corecte de sănătate publică împotriva pandemiei cu care ne confruntăm.

Astfel, venim în sprijinul publicului și al presei din România prin accesibilizarea și transparentizarea datelor, punându-le într-o formă grafică ușor de parcurs.

datelazi.ro este un proiect realizat prin efortul voluntarilor și al echipei Code for Romania, organizație neguvernamentală independentă, neafiliată politic și apolitică. Proiectul este realizat în cadrul Code for Romania Task Force în parteneriat cu Guvernul României prin Autoritatea pentru Digitalizarea României.

Toate soluțiile dezvoltate în ecositemul COVID19 de către Code for Romania Task Force, din care și datelazi.ro face parte, sunt oferite gratuit Guvernului României, fără nici un fel de costuri acum sau ulterioare pentru operarea acestora.

Acest lucru este posibil datorită efortului pro-bono a sutelor de voluntari Code for Romania și al sprijinului financiar venit din partea ING Bank, Fundația Vodafone România și Romanian American Foundation, cărora le mulțumim.

Informațiile publicate pe datelazi.ro reprezintă sursa oficială de informare pentru public și reprezentanții media, elaborată în parteneriat cu Guvernului României prin Autoritatea pentru Digitalizarea României fac referire la situația în plină desfășurare, cauzată de răspândirea infecției cu Coronavirus (COVID-19).

Proiectul datelazi.ro este a treia soluție, lansată în mai puțin de zece zile, parte dintr-un ecosistem de șase soluții digitale dezvoltate de voluntarii Code for Romania Task Force, menit să lupte cu efectele COVID-19, și folosește modelul funcțional al portalului de informare din Singapore. datelazi.ro alături de stirioficiale.ro și cetrebuiesafac.ro, completează ecosistemul COVID-19, punct central de informare despre efectele pandemiei în România.

Informațiile publicate pe datelazi.ro reprezintă sursa oficială de informare pentru public și reprezentanții media, elaborată în parteneriat cu Guvernului României prin Autoritatea pentru Digitalizarea României fac referire la situația în plină desfășurare, cauzată de răspândirea infecției cu Coronavirus (COVID-19).

Proiectul datelazi.ro este a treia soluție, lansată în mai puțin de zece zile, parte dintr-un ecosistem de șase soluții digitale dezvoltate de voluntarii Code for Romania Task Force, menit să lupte cu efectele COVID-19, și folosește modelul funcțional al portalului de informare din Singapore.

datelazi.ro, alături de stirioficiale.ro și cetrebuiesafac.ro, completează ecosistemul COVID-19, punct central de informare despre efectele pandemiei în România.

Proiecte Code for Romania contra efectelor COVID-19

Celelalte soluții digitale din ecosistemul dezvoltat de Code for Romania Task Force în parteneriat cu Guvernul României prin Agenția de Digitalizare a României care urmează a fi lansate în zilele imediat următoare sunt:

stamacasa.ro este o soluție digitală cu ajutorul căreia reducem suprasolicitarea numerelor de urgență, colectăm rapid informații de la o populație foarte mare și facilităm astfel o evaluare constantă a situației, oferind sprijin în managementul cazurilor pentru autorități;

rohelp.ro este o soluție digitală cu ajutorul căreia se va putea face colectarea coerentă și în siguranță a ajutoarelor, de orice fel, prin conectarea ONG-urilor abilitate cu oferta de resurse pusă la dispoziție.

diasporahub.ro este platforma digitală cu ajutorul căreia reducem suprasolicitarea numerelor de urgență, colectăm rapid informații de la o populație foarte mare și vom facilita o evaluare constantă, oferind sprijin în managementul cazurilor pentru reprezentanții autorităților române în țara de reședință.

Pe lângă cele șase soluții identificate care se află deja în dezvoltare spre a fi lansate săptămâna aceasta, există în analiză și prototipare alte soluții care vor lupta în mod eficient și strategic cu efectele produse de COVID-19.

Mulțumim ING Bank, Fundația Vodafone România și Romanian American Foundation pentru sprijinul oferit proiectului Code for Romania Task Force.

Protejati-va pe voi și pe cei din jur!

Echipa Code for Romania Task Force

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri