Caută
Close this search box.

A apărut un nou clip cu supervila deţinută de Sorina Pintea VIDEO

sorina pintea

Mălin Bot a filmat îndeaproape domeniul deţinut de Sorina Pintea, lângă Baia Mare. Căsoiul şi construcţiile anexe nu apar în declaraţia de avere a fostului ministru PSD, atât de victimizat de posturile TV de propagandă.

„Nu este nimic în declaraţia de avere despre aceste construcţii. Vecinii spun că de ani buni este construită vila şi că e pe numele părinţilor, Sorina Pintea cumpărând pe numele ei un teren alăturat celui pe care sunt construcţiile. Tatăl Sorinei Pintea a fost şi el implicat în scandaluri de corupţie”, a spus Mălin Bot.

În declaraţia de avere, Pintea scrie că are un teren de 8.200 mp în Băiţa, însă nu menţionează nimic despre viloiul amplasat pe acest teren.

Pintea nu a menţionat nimic despre această vilă în declaraţia de avere, însă s-a dat singura de gol când a chemat Antena 3, anul trecut, să o filmeze acasă.

Zeci de pensionari din Baia Mare au manifestat în faţa Palatului de Justiţie, solicitând „eliberarea doamnei doctor care salvează vieţi”. „Doamna doctor” nu este medic, ci economist.

Curtea de Apel Bucureşti a decis ca Sorina Pintea, fost ministru al Sănătăţii, să fie eliberată din arest preventiv, urmând ca aceasta să fie cercetată sub control judiciar în dosarul în care este acuzată de luare de mită.

CAB a admis contestaţia depusă de Sorina Pintea şi a desfiinţat decizia Tribunalului Bucureşti prin care a fost arestată preventiv pe 29 februarie.

Judecătorii de la CAB au dispus ca Sorina Pintea să fie plasată sub control judiciar pe o perioadă de 60 de zile, perioada în care trebuie să respecte următoarele obligaţii: să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţă de judecată ori de câte ori este chemată; să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsură sau în faţa căruia se afla cauza cu privire la schimbarea locuinţei; să se prezinte la IPJ Maramureş, desemnat cu supravegherea sa, conform programului de supraveghere întocmit de această instituţie ori de câte este chemată.

De asemenea, Sorina Pintea nu are voie să comunice direct sau indirect cu inculpatul Mihai Coste, precum şi cu martorii George Lucian Tudor, Octavian Niculescu, Marius Mihai Barbul şi Dan Botorce.

Sorina Pintea, manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă „Dr. Constantin Opriş” din Baia Mare, judeţul Maramureş, este acuzată de DNA de săvârşirea infracţiunii de luare de mâţă, în formă continuată.

„În perioada decembrie 2019 – 28 februarie 2020, inculpata Pintea Sorina (…) ar fi primit, printr-un intermediar, de la reprezentanţii unei societăţi comerciale, în două tranşe, sumele de 10.000 de euro şi 120.000 de lei, care nu i s-ar fi cuvenit, reprezentând un procent de 7% din valoarea unui contract de achiziţie publică ce avea ca obiect ‘proiectarea şi executarea lucrărilor de amenajare bloc operator-sala chirurgie cardiovasculară şi toracică şi spaţii adiacente’, încheiat în anul 2019 de unitatea spitalicească (n.r. – Spitalul Judeţean de Urgenţă din Baia Mare) cu societatea comercială. Concret, inculpata ar fi primit banii respectivi în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în atribuţiile sale de serviciu ca manager şi ordonator de credite”, se arată în ordonanţa procurorilor.

Conform sursei citate, „în dată de 28 februarie 2020, după primirea sumei de 120.000 lei, activitate ce ar fi avut loc în biroul inculpatei din cadrul spitalului, s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri