Caută
Close this search box.

Adrian Streinu-Cercel: Declararea pandemiei de COVID-19 de către OMS nu trebuie să îngrijoreze populația. Se așteaptă un vârf al epidemiei în aprilie

Profesorul Adrian Streinu-Cercel, managerul Institutului de Boli Infecţioase „Matei Balş”, a declarat miercuri seara pentru MagnaNews că declararea pandemiei de COVID-19 de către organizația Mondială a Sănătății nu trebuie să îngrijoreze populația, este un semnal pentru cei care se ocupă cu managementul pandemiei. Profesorul Streinu-Cercel a mai adăugat că, în România, se așteaptă un vârf al epidemiei în aprilie.

Declararea pandemiei nu schimbă lucrurile pentru populație. Oamenii în continuare trebuie să se autoizoleze dacă vin din ţări unde este în circulaţie acest coronavirus, să înţeleagă că apa şi săpunul reprezintă elementele esenţiale în vederea prevenirii noilor infecţii cu coronavirusul cel nou, trebuie să aibă grijă că atunci când dezvoltă simptome să ia în continuare legătura cu medicul de familie să-i explice ce şi cum, în aşa fel încât să încerce să-i protejeze pe cei din jur. Revenind la pandemie, populaţia nu are de ce să fie mai îngrijorată, este un termen epidemiologic, schimbă datele problemei numai pentru cei care se ocupă cu managementul pandemiei, se trece la un alt tip de supraveghere şi de monitorizare”, a declarat Adrian Streinu-Cercel.

Adrian Streinu-Cercel a declarat că am început să avem transmitere orizontală pe teritoriul României.

După cum aţi putut constata, am început să avem transmitere orizontală pe teritoriul României. Deocamdată sunt puţine cazuri, dar în următoarele săptămâni numărul lor va creşte şi ca atare se schimbă şi modalitatea de abordare a situaţiei din punct de vedere medical şi epidemiologic”, a afirmat Streinu-Cercel, adăugând că ”se așteaptă un vârf al epidemiei în aprilie”.

Epidemia de COVID-19 este o ”pandemie”, a anunţat miercuri Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

Focarul global de coronavirus a ajuns acum la nivelul unei pandemii globale, a declarat directorul OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri