Alertă la Centrul de Transfuzii din Bucureşti unde un donator a fost depistat, luni, cu coronavirus. Mai mulţi angajaţi au fost băgaţi în izolare, iar sângele recoltat de la donator a fost aruncat.

Cei cinci angajaţi ai centrului de transfuzii care au intrat în contact cu bărbatul se află în autoizolare. La sediul Centrului a fost declanşată o anchetă epidemiologică.

Tot astăzi, şapte persoane care lucrează la Ambasada României la Paris au fost testate pozitiv cu COVID-19. Starea celor şapte persoane este bună, precizează autorităţile.

Secretarul de stat Raed Arafat a făcut un apel public, în urmă cu o săptămână la toţi donatorii de sânge din România cărora le-a transmis că Ordonanţa Militară nr. 3 conţine o prevedere specială pentru a sublinia importanţa continuării donării de sânge.

„În ultima perioadă, colegii din centrele de transfuzii mi-au semnalat scăderea foarte mare a donatorilor. Oamenii au nevoie de salvatorii de vieţi care sunt donatorii de sânge. Această prevedere este în mod deosebit trecută în Ordonanţa Militară ca să explicăm cât de important este. Rugăm donatorii să îşi continuie activitatea, centrele sanguine sunt deschise şi vă aşteaptă. Altfel o să înregistrăm decese din cauza lipsei de sânge”, a transmis Raed Arafat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here