Metrorex informează că astăzi a fost confirmat pozitiv cu noul coronavirus un angajat al societății, care nu se afla la locul de muncă. Este vorba despre un bărbat cu vârsta de 49 de ani, care are funcția de controlor de acces la stația Laminorului.

„Prin specificul funcției, angajatul nu are contact cu călătorii, având doar atribuții de supraveghere a accesului în stație”, subliniază Metrorex.

Angajatul se afla încă din 20 martie în concediu medical pentru alte afecțiuni de sănătate.

Luni seară, el și-a anunțat șefii ierarhici că a fost testat și confirmat pozitiv cu Covid-19.

„Din informațiile pe care le avem în acest moment, angajatul se află internat în spital sub supraveghere. Colegii acestuia, cu care a intrat în contact, se află în izolare la recomandarea Direcției de Sănătate Publică. Locul de muncă unde își desfășura activitatea, respectiv stația de metrou Laminorului a fost dezinfectată în totalitate. O anchetă epidemiologică se va efectua de către Direcția de Sănătate Publică, conform competențelor”, subliniază conducerea Metrorex, într-un comunicat de presă.

„Pe această cale, recomandăm tuturor călătorilor să folosească mijloacele de plată moderne, precum automatele de vândut cartele, dar și plata cu cardul bancar contactless de tip Mastercard sau Visa direct la aparatele de acces, pentru diminuarea interacțiunii călătorilor cu bancnotele și alte posibile surse de infectare”, subliniază compania.

În această perioadă atât trenurile, cât și stațiile sunt dezinfectate intens cu soluții inovatoare pentru împiedicarea răspândirii Covid-19, dă asigurări Metrorex.

105 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 + 8 =