Caută
Close this search box.

Ambasadorul SUA în România, laudă clasa politică pentru faptul că a dat dovadă de unitate

adrian zuckerman

Ambasadorul SUA în România, Adrian Zuckerman, a transmis o declarație în legătură cu învestirea noului guvern al României, în care laudă clasa politică pentru faptul că a dat dovadă de unitate. „În numele preşedintelui Trump doresc să exprim aprecierea mea profundă pentru faptul că românii s-au unit în acest moment de criză pentru a răspunde la o problemă de magnitudine globală”, transmite Adrian Zuckerman.

Primul lider pentru care ambasadorul SUA își exprimă aprecierea este președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu. „Membrii diferitelor partide politice, în special preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, care au acţionat rapid pentru confirmarea şi depunerea jurământului de către guvern, trebuie lăudaţi pentru faptul că au pus siguranţa României şi a poporului său mai presus de apartenenţa politică. Ei au dat un exemplu de leadership în circumstanţe exigente”, spune reprezentantul diplomatic al Statelor Unite.

El mai spune că și preşedintele Iohannis şi prim-ministrul Orban trebuie lăudaţi pentru „conducerea şi implementarea promptă de măsuri extraordinare menite să protejeze vieţile şi bunăstarea oamenilor”.

Adrian Zuckerman crede că, în circumstanțele excepționale ale acestui moment de criză, „România a demonstrat încă o dată că este pregătită pentru măreţie”, iar „liderii săi s-au ridicat la înălţimea provocării acestei noi crize şi au pus România şi românii pe primul plan”.

În încheiere, ambasadorul Zuckerman transmite că „românii nu au prieten mai bun decât Statele Unite ale Americii, care vor sprijini România la fiecare pas”.

Declarația ambasadorului Adrian Zuckerman privind guvernul învestit al României
„În numele preşedintelui Trump doresc să exprim aprecierea mea profundă pentru faptul că românii s-au unit în acest moment de criză pentru a răspunde la o problemă de magnitudine globală. Membrii diferitelor partide politice, în special preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, care au acţionat rapid pentru confirmarea şi depunerea jurământului de către guvern, trebuie lăudaţi pentru faptul că au pus siguranţa României şi a poporului său mai presus de apartenenţa politică. Ei au dat un exemplu de leadership în circumstanţe exigente. Este nevoie de măsuri rapide şi drastice, aplicate de un guvern stabil şi concentrat asupra problemei, pentru a opri răspândirea bolii COVID-19. Sunt în joc sănătatea, siguranţa şi bunăstarea poporului român şi a lumii.

Preşedintele Iohannis şi prim-ministrul Orban trebuie de asemenea lăudaţi pentru conducerea şi implementarea promptă de măsuri extraordinare menite să protejeze vieţile şi bunăstarea oamenilor. Poporul american este unit cu poporul român şi alături de acesta în eforturile noastre de a lupta împreună pentru contracararea acestei pandemii. Vom continua să lucrăm împreună pentru a-i ajuta pe cei mai vulnerabili din societăţile noastre, pe cei bătrâni şi pe cei bolnavi, pentru a nu ceda în faţa acestui flagel.

România a demonstrat încă o dată că este pregătită pentru măreţie. Liderii săi s-au ridicat la înălţimea provocării acestei noi crize şi au pus România şi românii pe primul plan. Acest lucru exemplifică integritatea şi hotărârea care au transformat România într-o parte crucială a comunităţii economice, sociale şi politice a Europei. Românii nu au prieten mai bun decât Statele Unite ale Americii, care vor sprijini România la fiecare pas.

Dumnezeu să-i binecuvânteze pe români şi să-i ţină în siguranţă şi sănătoşi!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri