Caută
Close this search box.

APIA restricţionează accesul în sediile sale. CUM se desfăşoară activitatea de relaţii cu publicul

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a restricţionat accesul vizitatorilor de orice fel la toate sediile centrale, judeţene şi locale în contextul prevenirii riscului de răspândire la nivel naţional a infecţiei cu virusul COVID-19 şi având în vedere declanşarea stării de urgenţă, informează, luni, APIA.

Activitatea de relaţii cu publicul se desfăşoară online prin intermediul adreselor de e-mail, telefonic sau prin servicii de poştă/curierat, iar datele de contact se regăsesc pe site-ul www.apia.org.ro.

Potrivit sursei citate, vizarea carnetelor de rentier agricol s-a suspendat în perioada 12 martie 2020 – 4 mai 2020, iar activitatea de primire a cererilor unice de plată pentru perioada 16 martie 2020 – 6 aprilie 2020.

De asemenea, controalele la faţa locului s-au suspendat, până la data de 31 martie 2020, pentru acordarea ajutorului financiar FEGA în cadrul Programului pentru şcoli al României, acordarea ajutorului financiar pentru programele de reconversie/ restructurare a plantaţiilor viticole, asigurarea recoltei plantaţiilor viticole cu soiuri de struguri de vin, acordarea sprijinului financiar pentru măsura de investiţii în sectorul vinicol.

Agenţia de plăţi precizează că s-a prelungit perioada de depunere a cererilor de sprijin în cadrul sesiunii nr. 4 aferentă submăsurii 8.1 „Împădurirea şi crearea de suprafeţe împădurite” şi sesiunii nr. 3 aferentă submăsurii 15.1 „Plăţi pentru angajamente de silvomediu”, similar cu prelungirea perioadei de depunere a cererii unice de plată pentru anul 2020, dar şi perioada de depunere a cererilor de plată pentru submăsura 8.1 „Împăduriri şi crearea de suprafeţe împădurite”, sesiunile 1, 2 şi 3 şi submăsura 15.1 „Plăţi pentru angajamente de silvomediu” , sesiunile 1 şi 2, similar cu prelungirea perioadei de depunere a cererii unice de plată pentru anul 2020.

Nu în ultimul rând, s-a prelungit perioada de depunere a deconturilor justificative aferente trimestrul I pentru beneficiarii Măsurii 14 „Bunăstarea animalelor” cu o lună, respectiv până la data de 31 mai 2020, urmând a fi propuse măsuri suplimentare în funcţie de evoluţia restricţiilor impuse pe fondul epidemiei; s-a suspendat efectuarea controalelor pe teren pentru anexa 17 B sau alte tipuri de controale, ca urmare a unor sesizări, reclamaţii, controale specifice măsurilor de agromediu, acolo unde se impune prezenţa fermierului; s-a suspendat deplasarea în teren a consilierilor Direcţiei Antifraudă Control Intern şi a auditorilor APIA (în baza delegaţiilor, ordinelor de control/serviciu).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri