Caută
Close this search box.

Australia raportează al doilea deces determinat de coronavirus

coronavirus

Australia a raportat joi al doilea deces ca urmare a infecţiei cu noul coronavirus, relatează DPA.

O femeie în vârstă de 95 de ani murit în timpul nopţii după ce a intrat în contact cu o angajată a unui centru de îngrijire din Sydney care era infectată cu coronavirus.

Alţi doi rezidenţi din aceaşi clădire au prezentat rezultate pozitive la testul pentru depistarea noului coronavirus, conform autorităţilor din statul New South Wales, în timp ce toate celelalte persoane vârstnice din centru au fost plasate în izolare.

Bilanţul cazurilor confirmate de contaminare pe teritoriul Australiei a ajuns la 50.

Până în prezent au fost confirmate două decese în Australia, primul fiind al unui bărbat evacuat de pe vasul de croazieră Diamond Princess, care a murit duminică dimineaţă în Perth.

Pe fondul epidemiei de coronavirus, supermarketurile au limitat vânzările de hârtie igienică, iar oamenii politici îndeamnă la cumpătare, în contextul în care clienţii australieni au golit rafturile magazinelor. Numeroşi utilizatori de social media au postat pe conturile lor imagini şi înregistrări video cu cumpărători care îşi umpleau coşurile cu baxuri de hârtie igienică şi goleau rafturile magazinelor de acest produs.

Cele mai mari supermarketuri din Australia, Coles şi Woolworths, au limitat temporar vânzarea de hârtie igienică la patru pachete de fiecare cumpărător, ”pentru a menţine constant stocul în magazine”. Potrivit postului ABC, o companie din oraşul Millicent şi-a prelungit programul, lucrând 24 de ore din 24, pentru a creşte producţia de hârtie igienică în încercarea de a reface stocurile din localitatea respectivă.

Însă toată isteria legată de achiziţia de hârtie igienică i-a dat o idee ziarului NT News, faimos pentru titlurile şi articolele sale provocatoare. Cotidianul a tipărit joi opt pagini suplimentare goale, pentru a fi folosite pe post de hârtie igienică”, în caz de eventuală penurie. ”Aţi rămas fără hârtie igienică? Publicaţiei NT News îi pasă… Pentru dumneavoastră, să o folosiţi în caz de urgenţă”, a explicat ziarul, deţinut de News Corp, pe prima pagină, potrivit Agerpres.

Fostul premier Kevin Rudd a marşat şi el la glume şi a postat pe Twitter o fotografie cu un sul de hârtie igienică confecţionat din paginile altui ziar local, The Courier-Mail, care fusese critic la adresa sa pe vremea când Rudd conducea executivul. ”Australienii sunt oameni inventivi”, a scris Rudd în postare.

Într-un incident separat, un camion care transporta sute de suluri de hârtie igienică a luat foc miercuri noapte în Brisbane, a relatat ABC.

China – ţara în care s-au înregistrat primele cazuri de coronavirus la sfârşitul anului trecut – a raportat joi 139 de noi cazuri de contaminare şi 31 de noi decese pe parcursul ultimei zile.

Numărul total de infecţii cu noul coronavirus în China continentală a ajuns la 80.409, dintre care 3.012 decese, conform Comisiei Naţionale de Sănătate.

Noul coronavirus a ajuns de la o specie necunoscută de animal la populaţia umană din oraşul Wuhan din centrul Chinei în luna decembrie şi de atunci s-a răspândit la nivel mondial.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri