Caută
Close this search box.

Austria a declarat stare de URGENȚĂ și îşi sfătuieşte cetăţenii să revină în ţară

covid-19

Austria  a declarat stare de urgență și îşi sfătuieşte cetăţenii să revină în ţară din Italia, ţara vecină din sud care a intrat practic în carantină la nivel naţional până la 3 aprilie, într-o nouă încercare de a stopa epidemia de coronavirus care a provocat deja 463 de decese în peninsulă, transmite Agerpres.

„Călătorii austrieci sunt sfătuiţi urgent să revină în Austria”, a comunicat marţi Ministerul de Externe de la Viena pe site-ul instituţiei.

Austria emisese deja o avertizare de călătorie pentru regiunile italiene Lombardia, Veneto, Emilia-Romagna, Marche şi Piemont.

În Italia, printre pacienţi însănătoşiţi se află şi aşa-numitul ‘pacient 1’, primul caz de contaminare confirmat în această ţară.

Luni, el a putut părăsi secţia de terapie intensivă a spitalului din Pavia (regiunea Lombardia) şi respiră fără ajutorul aparatelor.

Bărbatul de 38 de ani, manager în cadrul concernului Unilever, a fost contaminat, se pare, în spitalul din oraşul Codogno, din aceeaşi provincie. Starea sa de sănătate fusese descrisă de medici ca fiind critică. El a fost internat împreună cu soţia sa, însărcinată în opt luni şi care se află acum în convalescenţă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri