Caută
Close this search box.

Avertisment INTERPOL! Cum profită escrocii de COVID-19

Interpol avertizează forţele de poliţie în legătură cu apariţia unor cazuri de escrocherie legate de COVID-19.

Organizaţia internaţională de poliţie a emis un aviz pentru forţele de poliţie din întreaga lume în legătură cu apariţia unor cazuri de escrocherie pe fondul crizei create de noul coronavirus, relatează dpa.

Interpol, cu sediul la Lyon, în Franţa, a cerut publicului să fie vigilent atunci când cumpără materiale medicale prin sistem online.

Escrocii au înfiinţat magazine online false şi au folosit conturi de pe social media şi adrese de e-mail pentru a înşela persoane care intenţionau să cumpere măşti de protecţie şi alte echipamente, a avertizat Interpol, potrivit Agerpres.

”Pierderile financiare raportate INTERPOL au fost de sute de mii de dolari într-un singur caz, iar aceste infracţiuni trec graniţele internaţionale”, a subliniat organizaţia.

”Infractorii exploatează frica şi incertitudinea create de Covid-19 pentru a înşela cetăţenii nevinovaţi care caută doar să-şi protejeze sănătatea lor şi pe cea a celor dragi „, a declarat secretarul general al Interpol, Juergen Stock.

Interpol a indicat că până în prezent a asistat forţe de poliţie naţionale în 30 de cazuri de escrocherii legate de Covid-19 în Asia şi Europa în cadrul unor operaţiuni care au condus la blocarea a 18 conturi bancare şi îngheţarea a peste 730.000 dolari în presupuse tranzacţii frauduloase.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri