Caută
Close this search box.

Avocatul Poporului, precizări cu privire la cele 25 de OUG, date de Orban

renate weber

Avocatul Poporului, Renate Weber, potrivit PSNews.ro a răspuns acuzațiilor potrivit cărora instituția pe care o conduce este politizată. În acest context, Renate Weber a atras atenția că partidele politice politizează instituția doar atunci când este vorba despre sesizări la CCR. „De cazurile individuale cu care ne confruntăm nu prea sunt interesați, ca să fiu sinceră”, spune Avocatul Poporului.

Cât despre cele 25 de ordonanțe de urgență date într-o singură seară de Guvernul Ludovic Orban, Weber a precizat că există în prezent o analiză la Avocatul Poporului.

„Deocamdată am atacat la Curtea Constituțională 3, restul sunt în lucru. Nu pot să vă spun dinainte. E o analiză de fond”, spune Renate Weber.

„Partidele politice sunt cele care politizează această instituție, prin discursul lor. Realitatea arată atât de diferit.

Partidele politice politizează aceste instituții numai când este vorba de sesizări la CCR, de cazurile individuale cu care ne confruntăm nu prea sunt interesați, ca să fiu sinceră. Primim și din partea deputaților și senatorilor sesizări, dar cel mai mult îi interesează Ordonanțele de Urgență. De când am venit aici și până s-a instalat Guvernul Ludovic Orban am trimis la Curtea Constituțională 14 sesizări pe ordonanțe sau pe legi, din acestea, în mod categoric, erau date de Guvernul PSD. E un răspuns.

Problema este că PSD nu a ieșit niciodată să mă atace sau să atace instituția. Noi am făcut exact ceea ce trebuia să facem. Cum să dai 25 de OUG într-o după-amiază? Am anunțat că nu le voi ataca în bloc. Nu este treaba mea să intru în jocul lor politic. Au instrumente suficiente la îndemână să facă acest lucru, inclusiv prin Curtea Constituțională. Am anunțat că voi ataca la Curtea Constituțională acele OUG care încalcă drepturi fundamentale sau unde avem decizii anterioare ale Curții Constituționale pe nerespectarea deciziilor sau încălcarea unor drepturi.

Noi am primit aici 10-12 petiții pe OUG date de Guvernul Ludovic Orban. Numai APADOR-CH ne-a trimis o sesizare cu 8 OUG date de Guvernul Orban din acea după-amiază. Cred că în total am primit vreo 20 de sesizări. Deocamdată am atacat la Curtea Constituțională 3, restul sunt în lucru. Nu pot să vă spun dinainte. E o analiză de fond”, a declarat Avocatul Poporului, Renate Weber.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri