Caută
Close this search box.

Barna vrea ca magazinele să aibă primele două ore din zi rezervate exclusiv persoanelor peste 65 de ani

Barna

Preşedintele Uniunii Salvaţi România, Dan Barna, a transmis prim-ministrului Ludovic Orban şi Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă sugestia ca magazinele să aibă prima oră sau primele două ore din zi rezervate exclusiv persoanelor peste 65 de ani.

„Este esenţial să ne concentrăm atenţia asupra celor mai vulnerabili dintre noi. Experţii în sănătate publică ne-au spus în repetate rânduri că în această categorie intră în primul rând părinţii şi bunicii noştri. De aceea am trimis mai devreme către premier şi către Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă sugestia impunerii unei reglementări care să prevadă că magazinele vor avea prima oră sau primele două ore din zi rezervate exclusiv persoanelor peste 65 de ani”, arată liderul USR, într-o postare pe Facebook.

El adaugă că aceasta este o măsură simplă, care nu presupune niciun cost suplimentar şi care a fost deja implementată în state care au început mai devreme lupta cu pandemia.

„Premierul a primit mesajul meu şi sper că va ţine cont de el. Până atunci însă, vreau să transmit întreg respectul şi recunoştinţa mea reţelelor de voluntari care s-au organizat pentru a face cumpărături pentru persoanele care nu se pot deplasa de la domiciliu. Aceasta e România reală, o ţară de oameni care nu uită niciodată că sunt oameni”, arată Dan Barna. (Sursa: Agerpres).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri