Caută
Close this search box.

Băsescu, despre epidemia de CORONAVIRUS: Aș închide metroul. Este un loc ideal de transmitere a virusului

traian băsescu

Traian Băsescu a declarat, luni, că, după părerea sa, ca măsură imediată de limitare a răspândirii coronavirusului, ar trebui închis metroul bucureștean.

„Aș închide metroul și deplasările să se facă individual, fiecare cu mașinuța lui. Dacă nu, cu o trotinetă electrică”, a spus Băsescu, într-o intervenție telefonică la Digi 24.

În opinia sa, metroul reprezintă un „loc ideal de transmitere a virusului”.

Băsescu mai spune că decizia anunțată de Arafat, conform căreia nu mai pot fi organizate evenimente cu mai mult de 1000 de persoane, „este o prostie”.

„Ce mi-e o adunare de o mie de persoane, ce mi-e o adunare de 5.000 (…) Nu ai voie să mai accepți niciun fel de adunări publice în care sunt mai mult de doi oameni”, a spus acesta.

Totodată, Băsescu ste de părere că autoritățile române s-au trezit cam târziu în luarea măsurilor.
„O carantină e o măsură extrem de dură, poate cea mai dură pe timp de pace, dar la sfârșit populația va înțelege că s-a evitat o extindere a bolii”, a mai precizat fostul președinte.

În România sunt în acest moment 15 cazuri de infecție cu coronavirus. Ultima victimă este o femeie în vârstă de 70 de ani, din județul Mureș.Ea se afla în izolare la domiciliu încă din 6 martie, întrucât revenise în țară din Italia, zona Ancona – Bologna, iar sâmbătă i-au fost recoltate probe, după ce a avut dificultăți de respirație, tuse și febră. (Detalii AICI)

Suspiciunile de coronavirus au ajuns și la Guvern și Parlament. Femeia de 42 de ani din Bucureşti, a doua persoană confirmată cu coronavirus în Capitală, lucrează la Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci (OSIM). Aceasta este colegă cu un bărbat a cărei soție este angajată la Comisia pentru Învățământ din Senat. (Detalii AICI)

De asemenea, este anchetă epidemiologică și la Guvern, unde o bucătăreasă de la Palatul Victoria este mama unui băiat care lucrează în aceeași instituție cu femeia de 42 de ani, din Capitală, infectată cu coronavirus

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri