Caută
Close this search box.

Blocuri din București reabilitate termic, în plină pandemie de coronavirus

coronavirus

Mai multe blocuri de pe strada Segarcea din cartierul Drumul Taberei, Sectorul 6, București, sunt în plin proces de reabilitare termică, deși este pandemie de coronavirus. Locatarii sunt nemulțumiți pentru că muncitorii le intră în case să schimbe tâmplăria și pot răspândi virusul.

”Mi se pare absurd în plină pandemie să procedeze așa. E un bloc cu oameni în vârstă, cu copii mici, care trebuie să stea în case la izolare, nu să intre muncitorii peste ei în locuințe. Toți suntem suspecți pentru că nu suntem testați”, a declarat Corina Toader, unul dintre locatari.

E de neconceput să facă astfel de lucrari când lumea stă închisă în casă”, a declarat un alt locatar, nemulțumit și de calitatea lucrărilor.

”Trebuia sistată lucrarea că pot să răspândească coronavirusul”, a spus un alt locatar.

Reprezentantul firmei care realizează lucrările, YZA MAR BLOKHIM din Malu Spart, județul Giurgiu, spune că nu a auzit de faptul că oamenii trebuie să stea în case, la izolare. ”Li se cere oamenilor să stea izolați? Noi nu am auzit! Dvs. de ce nu stați izolat?”, le-a spus el reporterilor.

În schimb, reprezentanții Primăriei sectorului 6 au explicat că lucrările de reabilitare termică continuă pentru că firmele s-au angajat să respecte măsurile de protecție împotriva răspândirii coronavirusului. Lucrătorii trebuie să poarte măști de protecție și să folosească dezinfectant. În plus, firmele trebuie să anunțe dacă lucrătorii prezintă simptome ori s-au întors recent din zone de risc.

”Lucrările contractate prin licitații publice, pentru obiectivele de investiții și dezvoltare continuă în Sectorul 6, conform contractelor în vigoare, cu respectarea tuturor prevederilor legale.

Ținând cont de contextul actual, firmele autorizate s-au angajat să continue lucrările de reabilitare termică a imobilelor, cu maximă responsabilitate și cu suplimentarea măsurilor de protecție, atât pentru muncitorii angajați, cât și pentru beneficiarii acestor lucrări. Aceste firme dotează toți lucrătorii în mod corespunzător, cu echipamente, măști de protecție și soluții de dezinfectat și au, de asemenea, obligația de a se asigura că angajații șantierelor deschise pe raza sectorului nu au luat contact, în ultimele 14 zile, cu persoane care s-au întors de curând în România din zonele declarate oficial cu risc de infectare sau care prezintă simptome ale noului coronavirus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri