Caută
Close this search box.

Bogdan Chirieac, acuzații ciudate: USR a închis fabrici!

bogdan chirieac

Bogdan Chirieac, unul dintre principalii propagandiști ai PSD, s-a lansat în atacuri ieșite din sfera logicii și a bunului-simț, într-o emisiune de la România TV.

Cel poreclit „Morsa Competentă” a scuipat venin la adresa USR, acuzându-l de închiderea unor fabrici, deși acest partid a intrat în politică de-abia de trei ani și n-a guvernat niciodată, spre deosebire de PSD.

Chirieac l-a lăsat perplex pe reprezentantul USR din studio, deputatul Ionuț MoșteanuAcesta i-a atras atenția, civilizat, să nu mai mintă, iar Chirieac l-a făcut pe Moșteanu neo-fascist, iar USR un partid de extremă dreaptă.

„Mâine veți avea cuțitul în mână, iar poimâine și pistolul în mână”, a delirat Chirieac.

Delirul lui Chirieac are o singură explicație. Prin preluarea guvernării de către PNL, nu-i mai vin pe bandă rulantă contracte semnate cu statul român. Exemplu: Centrul pentru Servicii de Radiocomunicații (CSR), unde Chirieac a fost acționar, a primit de la Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) zeci de milioane de euro.

Dar și alte instituții, de la Compania de Drumuri la cea de Spații Verzi, pe vremea când erau controlate de PSD, au pompat sume enorme în gușa „Morsei Competente”.

Bogdan Chirieac, de la minutul 22 la minutul 26:

Bogdan Chirieac: Trebuie să înțelegeți că fabrica din România, care face componente auto, primește și ea comenzile din Germania, din Franța, din Statele Unite. Depinde de fabrica cu care e. Dacă acolo, dacă în situația asta, și suntem în martie, primul trimestru se duce, economia mondială a scăzut, înseamnă că în lume s-au vândut mai puține mașini, înseamnă că sunt comenzi mai puține pentru fabricile din România.

Lili Ruse: Până să stăm să ne uităm la tot impactul, haideți să ne referim la chestiile astea două.

Bogdan Chirieac: Știți ce se poate întâmpla, doamna Ruse? Îmi cer scuze, domnule deputat (i se adresează lui Ionuț Moșteanu, de la USR). Poți să începi să ai șomaj în România. Și-atunci, oamenii, în loc să plătească taxe la stat, statul le plătește lor ajutorul de șomaj. În momentul în care se intră în spirală, când se închide fabrica, lumea pleacă la șomaj, consumul se contractă și mai mult și se închid și alte fabrici, firește.

Ionuț Moșteanu: Au efect de domino. Criza are un efect de domino.

Bogdan Chirieac: Corporațiile… Așa-i firesc, doamna Ruse! Că pe ale noastre, ce se începuse, ce-nflorise, le-ați distrus (i se adresează lui Ionuț Moșteanu). Că, mă rog, USR-ul așa a vrut.

Ionuț Moșteanu: Cum să vrea USR-ul? Ce spuneți prostiile astea, că a vrut să distrugă?

Bogdan Chirieac: Domnule, vă rog frumos, hai… păstrați-vă cuvântul!

Ionuț Moșteanu: Păi, ce-s prostiile astea? Hai să fim serioși! Suntem de 3 ani în politică și spuneți că USR a închis fabrici?! Aveți un pic de decență!

Bogdan Chirieac: Păstrați-vă buna-cuviință!

Ionuț Moșteanu: Aveți un pic de decență, aveți proprietatea termenilor! Suntem de 3 ani în politică. Ce fabrici a închis USR-ul?

Bogdan Chirieac: Eu nu v-am făcut pe dumneavoastră prost și nici n-am spus că dumneavoastră aveți prostii. Adineauri ați depășit limita roșie de agresivitate și violență.

Ionuț Moșteanu: Care adineauri?

Bogdan Chirieac: Încetați cu prostiile!

Ionuț Moșteanu: Spuneți un nume de fabrică pe care am închis-o!

Bogdan Chirieac: Dumneavoastră asta spuneți în acest moment. Așa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri