Caută
Close this search box.

Bogdan Licu a luat un sfert de milion de euro pe două apartamente, pe care nu le-a vândut încă

bogdan licu

Bogdan Licu susţine astăzi interviul pentru ocuparea funcţiei de prim-adjunct al procurorului general, în faţa membrilor secţiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

Procurorul a consemnat în declaraţia de avere din 2014 că s-a împrumutat cu 300.000 de euro de la omul de afaceri Mircea Tudor, împrumuturi contractate în 2008 şi 2011.

Banii urmau a fi returnaţi până în 2025. Cinci ani mai târziu, datoria a scăzut la jumătate, la 150.000 de euro. Bogdan Licu este prieten, vecin şi a fost năşit de Mircea Tudor.

Averea soţilor Licu este consistentă: un teren în Baloteşti – Ilfov, unul în Moroieni -Dâmboviţa şi unul în Frăsinet- Călăraşi. Licu mai deţine o casă de 250 metri pătraţi în Baloteşti, 4 apartamente în Bucureşti, fiecare de peste 90 metri pătraţi. Datoriile familie se ridică la 350.000 de euro. 150.000 către naşul Mircea Tudor şi 200.000 de euro la bănci.

Mircea Tudor este inventatorul scanerelor pentru camioane şi avioane. A semnat mai multe contracte cu diverse instituţii de stat unde a livrat aparatură electronica sau asigură mentenanţa produselor sale.

Potrivit sicap.ro, numai în ultimii doi ani, acesta a încheiat contracte pentru aparatură de scanare cu aeroporturile din Timişoara, Iaşi, Bucureşti şi Craiova. Inclusiv Curtea de Apel Bucureşti a achiziţionat aparate de scanat de la MB Telecom Ltd, firma lui Mircea Tudor controlată de o altă societate a sa înregistrată în Elveţia.

În iunie 2016, Tudor a fost pus sub acuzare de procurorii DNA după ce a plătit 6 milioane de lei unui intermediar pentru obţinerea unor documente necesare adjudecării, de către societatea lui, a unor contracte cu Autoritatea Națională a Vămilor privind sisteme de securizare.

Deşi a obţinut contracte cu diverse puncte vamale din ţară pentru scanarea camioanelor, doi ani mai târziu, dosarul a fost clasat de procurori.

La începutul anului, ministrul Economiei Florin Cîţu a dezvăluit că cele 15 scanere cumpărate de la firma lui Mircea Tudor nu au funcţionat niciodată.”Se pare că nu au prea mers niciodată. În cel care a mers la un moment dat a intrat un TIR. E ireal”, a declarat Cîţu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri