Caută
Close this search box.

Bucătăreasă din Giurgiu face furori în tânăra industrie românească a măştilor de protecție

Una dintre minunile pandemiei este şi cum a ajuns o bucătăreasă din Giurgiu să câștige un contract de 12 milioane de euro, pentru producerea de măști de protecție.

În mijlocul celei mai mari crize de sănătate publică din ultimele decenii, cu medicii plângându-se că nu au echipamente de protecție în spitale, statul român își pune toată încrederea în expertiza unei bucătărese.

Şeful Cancelariei premierului, Ionel Dancă, a anunţat că Ministerul Finanţelor a ordonat Corpului de Control să deschidă o anchetă în cazul achiziţiei de către stat a 1,75 milioane de măşti, de la o firmă aflată într-o comună din Giurgiu, care se ocupă cu vânzarea de produse alimentare, alcool şi tutun, la un preţ mediu de 32 de lei bucata, faţă de un preţ normal de 10 lei. „Specula şi contractele abuzive” nu vor fi tolerate, a declarat Dancă.

Mai întâi a apărut știrea, distribuită masiv pe rețelele de socializare: Guvernul României, prin Oficiul Național pentru Achiziții Centralizate, a încheiat un acord cadru în valoare de 56 de milioane de lei (12 milioane de euro) pentru achiziționarea de măști de protecție.

Contractul a fost încredințat firmei Romwine&Cofee, înființată în urmă cu un an și având ca obiect principal de activitate „comerț cu produse alimentare, băuturi și produse din tutun, efectuat prin standuri, chioșcuri și piețe”.

Romwine&Cofee este deținută în acte de o anume Maria Cristian și are sediul în satul Uzunu din comuna Călugăreni (Giurgiu).

Am mers acolo să vedem cine este femeia care va trebui să livreze 1.750.000 de măști de protecție într-o perioadă în care aceste echipamente sunt atât de greu de găsit. Marin Voinea, primarul din Călugăreni, habar nu avea de existența unei firme atât de puternice în comuna sa: „Nu figurează la primărie. Nu are nici un bun trecut la noi la taxe și impozite” ne-a zis edilul din spatele ușii de termopan de la intrarea în primăriei pe care, de frica virusului, o ține doar întredeschisă.

În satul Uzunu, la adresa firmei, se află o curte banală, cu o casă bătrânească și o alta construită recent. Conform datelor de la Registrul Comerțului, sediul Romwine se află într-una dintre aceste case, în camera 1, spune Recorder.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri