PSD cere amânarea consultărilor referitoare la alegerile locale convocate de premierul interimar, Ludovic Orban, pesedistii motivând că „oricum nu există o bază legală” şi „trebuie aşteptat votul de învestitură pentru guvernul Cîţu”, precum şi „demararea de urgenţă a discuţiilor cu partidele pentru gestionarea corespunzătoare a crizei provocate de coronavirus”, a declarat preşedintele interimar al acestui partid, Marcel Ciolacu.

„PSD constată încă o dată ca agendă politică a PNL este în totală contradicţie cu priorităţile cetăţenilor. Evoluţiile efectelor provocate de coronavirus sunt din ce în ce mai îngrijorătoare, iar Guvernul demonstrează că este nepregătit, total depăşit de situaţie şi incapabil să facă faţă corespunzător provocărilor din ce în ce mai stringente.

PSD considera că în acest moment prioritatea PNL şi a premierului interimar ar trebui să fie aducerea tuturor forţelor politice la aceeaşi masă în vederea adoptării unui set de măsuri clare necesare protejării populaţiei. Adâncirea crizei politice interne pe care PNL a creat-o în mod artificial prin forţarea alegerilor anticipate ar fi în totală contradicţie cu mesajul de responsabilitate şi siguranţă pe care cetăţenii îl aşteaptă în aceste zile de la cei aflaţi la putere.

Potrivit sursei citate, „în acest context dificil, amplificat de perspectivele unei recesiuni economice mondiale care va avea efecte şi asupra celei naţionale”, dar şi de criză migranţilor, PSD apreciază că toate partidele politice trebuie să pună mai presus sănătatea populaţiei şi interesele României.

„PSD va continua să susţină necesitatea unui dialog constructiv la nivelul scenei politice pentru depăşirea acestei crize şi face un apel la PNL să renunţe la slăbirea instituţiilor statului prin continuarea jocurilor politice pentru anticipate. Un guvern cu atribuţii limitate şi un Parlament dizolvat ar însemna paralizarea totală a ţării şi incapacitatea de a acţiona eficient în fata ameninţărilor. PNL trebuie să înţeleagă, măcar în al 12-lea ceas, că trebuie să se comporte responsabil şi să nu-i lase pe romani să lupte cu mâinile goale în fata coronavirusului”, mai spune Ciolacu.

Premierul interimar, Ludovic Orban, a transmis o invitaţie către liderii partidelor parlamentare la consultări în vederea elaborării hotărârii de guvern privind stabilirea datei alegerilor locale din 2020 şi a măsurilor tehnice necesare bunei organizări şi desfăşurări a acestora.

Potrivit unei informări a Executivului, întâlnirea este programată pentru marţi, la ora 17,00, şi ar avea loc la Palatul Victoria.

Sursa citată menţionează că invitaţia a fost transmisă către Marcel Ciolacu, Dan Barna, Victor Ponta, Kelemen Hunor, Călin Popescu-Tăriceanu, Varujan Pambuccian şi Eugen Tomac.

La discuţii va participa şi preşedintele Autorităţii Electorale Permanente.

227 Vizualizări

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here